Marlen Reusser bevestigt vertrek bij SD Worx-Protime
foto: Cor Vos (archief)
woensdag 23 oktober 2024 om 09:20

Marlen Reusser bevestigt vertrek bij SD Worx-Protime

Een verrassing is het zeker niet, maar nu heeft Marlen Reusser het ook bevestigd: de Zwitserse zal volgend jaar niet meer uitkomen voor SD Worx-Protime. De 33-jarige renster beschikt over een aflopend contract bij de Nederlandse formatie en zoekt andere oorden op. Inmiddels is bekend geworden dat ze heeft getekend bij Movistar.

“Het begon met een speurtocht en het werd nooit saai. Dank SD Worx-Protime voor deze drie gekke jaren. Er waren grote ups, maar ook serieuze downs. Maar ik voelde wel altijd steun vanuit de ploeg. Ik ben hier heel erg dankbaar voor, net als voor veel andere zaken.”

“Ik wil mijn ploeggenotes, stafleden en de ploeg bedanken. Voor alle ervaringen, lessen en leuke momenten. Het is nu tijd om volledig te herstellen (van de gevolgen van het post-COVID-syndroom, red.) en verder te gaan. Ik kom binnenkort met groot nieuws!”, besluit Reusser haar post op Instagram.

Reusser maakte de voorbije jaren in het tenue van SD Worx-Protime de stap naar de wereldtop en won meerdere grote wielerwedstrijden. Zo was ze beste in Gent-Wevelgem en Itzulia Women. Ook won ze twee ritten in de Tour de France Femmes. Dit jaar loopt het allemaal niet naar wens. Reusser heeft al langere tijd last van het post-COVID-syndroom, ook wel bekend als long covid, en is nog altijd aan het herstellen.

Spaans avontuur
Reusser zal de komende drie seizoenen te zien zijn in het tenue van Movistar. Dat maakte de Spaanse formatie woensdag bekend. Dat de Zwitserse in 2025, 2026 én 2027 zal uitkomen voor de Spaanse formatie, is zeker geen verrassing. De hardrijdster werd namelijk al lange tijd in verband gebracht met de telecombrigade.

“Het idee om deel uit te maken van Movistar, is iets waar ik al heel lang van droom. Ik ben al een tijdje enthousiast over het idee en nu gaat het ook eindelijk gebeuren. We denken hetzelfde over de toekomst en wat we samen kunnen bereiken”, laat een blije Reusser weten in een perscommuniqué.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.