Jonge Ierse renster maakt selectie van Lotto Ladies Team compleet
foto: Cor Vos
donderdag 24 oktober 2024 om 12:12

Jonge Ierse renster maakt selectie van Lotto Ladies Team compleet

De vrouwenploeg van Lotto heeft zijn selectie voor 2025 op orde. Lucy Bénézet Minns is de laatste aanwinst. De nog maar 18-jarige Ierse staat te boek als een veelzijdige renster, want ze komt tevens uit op de baan.

“Ik ben erg enthousiast over deze nieuwe stap”, zegt Bénézet Minns op de website van haar nieuwe werkgever. “Het zal speciaal zijn om wat grotere koersen uit te proberen. Omdat ik van de junioren kom, moet ik nog veel leren en ontdekken. Ik werd in Ierland nationaal weg- en tijdritkampioen, dat was mooi. Ik sloot het jaar goed af met het winnen van de puntenkoers op de Europese baankampioenschappen voor junioren.”

“Ik wil meer ontdekken welk type renster ik ben en zoveel mogelijk wedstrijden uitproberen. Waarschijnlijk blijf ik de baan met de weg combineren. Volgend jaar ga ik mij een jaar lang volledig richten op het wielrennen. Om daarna te kijken of ik aan mijn universitaire studies Geschiedenis en Politiek start, misschien online.”

Stap voor stap
Sportief manager Kurt Van de Wouwer is blij dat de vrouwenploeg voor 2025 compleet is: “Lucy toonde haar sterke capaciteiten op het WK voor junioren. Ze moet nog veel leren, maar wij gaan haar daarin begeleiden en ze krijgt hier de kans om stap voor stap te groeien. Dit past perfect in onze visie om jong talent een kans te geven.”

De ploeg wist zich eerder al te versterken met Lani Wittevrongel, Lea Lin Teutenberg, Ilken Seynave, Kloé Saugrain en Romina Hinojosa. Daar staat dan weer het vertrek van onder meer kopvrouw Thalita de Jong, Fauve Bastiaenssen en Wilma Aintila tegenover.

Jaar Team
2025 Lotto Ladies

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.