Baptiste Planckaert (36) doet een flinke stap terug
Baptiste Planckaert, in het tenue van Intermarché-Wanty - foto: Cor Vos
donderdag 24 oktober 2024 om 12:49

Baptiste Planckaert (36) doet een flinke stap terug

Baptiste Planckaert zal in 2025 niet meer uitkomen voor Intermarché-Wanty. De 36-jarige coureur vertrekt na vier seizoenen bij het WorldTeam en gaat aan de slag bij de continentale formatie Van Rysel-Roubaix.

Ik ben blij om aan te kondigen dat ik deel uitmaak van Van-Rysel Roubaix”, laat Planckaert weten via Facebook. “Na vier jaar bij Intermarché Wanty ben ik klaar voor een nieuwe uitdaging en kan ik niet wachten om nieuwe kleuren te vertegenwoordigen.”

“Ik wil mijn huidige teamgenoten en natuurlijk de fans bedanken voor alle steun. Deze ervaringen neem ik mee naar dit nieuwe avontuur. Hartelijk dank aan Daniel Verbrackel en Frederic Delcambre voor het vertrouwen en de kans om dit team te versterken. Ik kijk uit naar een spannend 2025 met nieuwe kleuren en nieuwe doelen. Ik ben gemotiveerder dan ooit!”

Veel ervaring
Van Rysel-Roubaix krijgt er met Baptiste Planckaert een zeer ervaren renner bij. De Belg maakte in 2010 namelijk al zijn profdebuut in het tenue van Landbouwkrediet. Hij reed vervolgens ook voor Roubaix Lille-Métropole, Wallonie Bruxelles, Team Katusha, opnieuw Bingoal-Wallonie Bruxelles en de laatste jaren dus Intermarché-Wanty.

Baptiste – die met Edward en Emiel nog twee fietsende broers heeft – wist in zijn carrière de nodige aansprekende resultaten te boeken. Op zijn palmares prijken (voorlopig) vier profoverwinningen met La Polynormande, Tour du Finistère, Rund um Köln en een rit in de Czech Cycling Tour. Ook was hij in 2016 de beste in het eindklassement van de Tour de Normandie (2.2). Hij reed echter ook vaak (of vooral) in dienst van anderen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.