Jarno Widar blijft dan toch (voor even) bij Lotto Dstny
Foto: Cor Vos
vrijdag 25 oktober 2024 om 15:03

Jarno Widar blijft dan toch (voor even) bij Lotto Dstny

Het ziet er steeds meer naar uit dat het Belgische toptalent Jarno Widar dan toch nog een jaar langer bij Lotto Dstny blijft. De amper 18-jarige Limburger stuurde eerder aan op een vertrek bij zijn ploeg, maar lijkt dat – althans voor even – uit te stellen. Dat melden de Belgische kranten HLN en Het Nieuwsblad.

Widar heeft op dit moment nog een contract bij Lotto Dstny tot en met 2027, maar na zijn eindzeges in de Alpes Isère Tour, de Giro d’Italia Next Gen en de Giro delle Valle d’Aosta-Mont Blanc bleef de interesse van liefst tien WorldTeams niet uit. Uiteindelijk werd Widar zelfs bij het testcentrum van Red Bull in Salzburg gespot. Red Bull-BORA-hansgrohe bleek ook zijn voorkeur te krijgen, volgens de Belgische kranten had Widar zelfs bij zijn ploeg aangegeven dat hij al in 2025 voor de steenrijke formatie wilde koersen.

Alleen blijkt dat in de praktijk niet al te gemakkelijk. Pas vanaf 1 januari 2026 zou Widar gebruik kunnen maken van de clausule in zijn contract om na zijn U23-periode bij Lotto te vertrekken. Om een ‘juridische rompslomp’ na een eenzijdige contractbreuk te vermijden, zoals HLN het verwoordt, kiest Widar dus alsnog om nog een jaar te wachten. Zijn ambitie is om bij een ploeg terecht te komen die meer expertise heeft in het begeleiden van klassementsrenners.

Het is de bedoeling dat Widar ook in 2025 grotendeels een beloftenprogramma zal afwerken bij de Lotto-ploeg, met als hoofddoelen het WK in Rwanda en een herkansing in de Ronde van de Toekomst.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.