Ceylin Alvarado de beste in Exact Cross Heerderstrand, Verdonschot derde
foto: Cor Vos (archief)
zaterdag 26 oktober 2024 om 14:28

Ceylin Alvarado de beste in Exact Cross Heerderstrand, Verdonschot derde

Ceylin del Carmen Alvarado heeft een zonnige editie van de Exact Cross Heerderstrand gewonnen. De kopvrouw van Fenix-Deceuninck had aan één demarrage in de voorlaatste ronde genoeg om Inge van der Heijden en Laura Verdonschot te verslaan in de Nederlandse zandcross.

Voor het eerst in de historie was de Cyclocross Heerderstrand onderdeel van de Exact Cross-reeks. Niet alle toppers waren naar de Veluwe afgezakt, waardoor de meeste ogen voor de zandcross gericht waren op Ceylin del Carmen Alvarado en zandspecialiste Laura Verdonschot.

De kopstart was echter voor Inge van der Heijden, die voortvarend van start ging en een kopgroep aanvoerde met ook Crelan-Corendon-ploeggenote (en thuisrijdster) Manon Bakker en Verdonschot. In de eerste ronde moest Alvarado een achterstand goed maken, waarna ze na een bandenwissel de aansluiting wist te vinden bij Van der Heijden en Verdonschot.

Bakker had in de derde ronde de aansluiting verloren bij de voorste drie, die elkaar geen duimbreed toegaven op het snelle parcours dat voor een kwart uit zandstroken bestond. Van der Heijden reed het grootste deel van de cross op kop, maar in de voorlaatste ronde plaatste Alvarado een demarrage vlak voor een van de zandpassages. Omdat Verdonschot een voetje aan de grond zette, had de topfavoriete meteen een kleine voorsprong.

Met een gat van acht seconden begon Alvarado aan de slotronde op het Heerderstrand. Die voorsprong liep als maar op, waardoor Alvarado alweer haar derde overwinning van deze winter behaalde na eerdere zeges in Ardooie en Ruddervoorde. In de achtergrond wist Van der Heijden de tweede plaats weg te kapen voor Verdonschot.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.