Laura Verdonschot derde in Exact Cross Heerderstrand: “Na de fout weet je dat het voorbij is”
foto: Cor Vos (archief)
zaterdag 26 oktober 2024 om 15:17

Laura Verdonschot derde in Exact Cross Heerderstrand: “Na de fout weet je dat het voorbij is”

Laura Verdonschot kan leven met haar derde plaats in de Exact Cross Heerderstrand in Nederland. De renster van De Ceuster-Bouwpunt moest in de laatste ronde haar meerderen erkennen in Ceylin del Carmen Alvarado en nummer twee Inge van der Heijden. “Ik ben zeker tevreden, dit is denk ik het hoogst haalbare”, verklaarde ze na afloop.

“Op de technische stroken kon ik niet op kop geraken”, zei Verdonschot over de zandpassages die er lagen op het Heerderstrand, alleen had Inge van der Heijden flink het tempo opgevoerd. “Dan moet je er voorbij geraken, maar dat lukte niet. Inge kan heel hard rijden en dat heb ik mogen ondervinden.”

Alvarado keerde pas na een paar rondes terug vooraan. “Ik had wel verwacht dat ze ging terugkomen en dat ze één moment ging kiezen, want het is is morgen ook nog cross”, vertelde ze over de beslissende aanval van Alvarado.

Een klein foutje van Verdonschot zorgde vervolgens voor een definitief verschil. “In het wiel door het zand rijden is niet makkelijk”, zegt de Vlaamse. “Alvarado zette daar druk, ik maakte een foutje en daardoor ontploften mijn benen. Ik moest mezelf weer in gang trekken en dan weet je dat het voorbij is. Ik had sowieso niet meegekund, maar het is jammer van die fout.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.