Laurens Sweeck: “Ik ging voor de zege, maar dat kost mij de tweede plaats”
foto: Cor Vos (archief)
zaterdag 26 oktober 2024 om 16:48

Laurens Sweeck: “Ik ging voor de zege, maar dat kost mij de tweede plaats”

Laurens Sweeck wilde zaterdag gaan voor de zege in de Exact Cross Heerderstrand, maar kreeg de deksel op zijn neus in de laatste twee rondes en eindigde uiteindelijk op de derde plaats. Eli Iserbyt en Pim Ronhaar gingen hem nog voor aan de finish. “Ik ging nog wel voor de zege, dan moet ik wel blij zijn met de derde plaats”, aldus Sweeck.

“Eli was sterker”, was de crosser van Crelan-Corendon duidelijk in het flashinterview. “Hij heeft de hele koers op kop gereden en op een gegeven moment lost hij ons. Ik had daar geen antwoord. Eén keer heb ik alles-of-niets gespeeld om er naar toe te rijden, in de hoop dat hij stilviel. Dat kost mij uiteindelijk de tweede plaats. Ik maakte nog een foutje en ging daarbij over mijn limiet.”

Sweeck was al blij dat hij in de positie kwam om mee te doen om de eerste plaatsen. “In het begin was ik blij dat ik naar Eli kon rijden, maar in die korte bochten was hij beter en moest ik het ondergaan. Daar lost hij ons ook. Uiteindelijk ging ik voor de zege, dan moet ik wel blij zijn met de derde plaats”, blikt hij terug.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.