Thibau Nys mikt in 2025 op groterondedebuut en heeft een duidelijke voorkeur
foto: Cor Vos (archief)
zondag 27 oktober 2024 om 10:19

Thibau Nys mikt in 2025 op groterondedebuut en heeft een duidelijke voorkeur

Thibau Nys speelde afgelopen wegseizoen al met het idee om zijn debuut te maken in een grote ronde, maar dit ging uiteindelijk niet door. Van uitstel komt echter geen afstel, want in 2025 is Nys klaar voor zijn eerste drieweekse wielerronde. “Of ik volgend jaar een grote ronde ga rijden? Ja, 90 procent zeker van wel”, geeft hij aan in The Odd Tandem.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

In deze podcast van oud-renners Bobby Julich en Jens Voigt blikt Nys – die momenteel bezig is met het crossseizoen – alvast vooruit op het komende wegseizoen. Zo gaat het onder meer over zijn groterondedebuut. De 21-jarige coureur zal volgend jaar voor het eerst aan de start verschijnen van een rittenkoers over drie weken. “Het maakt me niet echt uit welke grote ronde, maar ze hebben allemaal hun gevolgen.”

“De Giro d’Italia volgt vrij snel na het einde van het crossseizoen, de Tour de France is niet vanzelfsprekend met onze ploeg en de Vuelta a España zit dicht op het volgende veldritseizoen. Als je het mij vraagt, zeg ik de Tour. Omdat die qua timing gewoon het beste valt. Maar ik ben de laatste om te zeggen dat ik deel moet uitmaken van de Tourkern. Ik laat het dus over aan de ploeg.”

Droomkoers
Nys kijkt niet alleen naar zijn debuut in een grote ronde. De puncheur – die afgelopen wegseizoen goed was voor negen overwinningen, waaronder vijf in de WorldTour – hoopt daarvoor nog te schitteren in het voorjaar. Hij zit vooral met één wedstrijd in zijn hoofd. “Als ik kijk naar volgend jaar, is er één koers waar ik onmiddellijk aan moet denken en dat is de Waalse Pijl. Dat is mijn eerste doel voor volgend jaar.”

“Ik wil dan graag op mijn allerbest zijn. Normaal ga ik ook de Amstel Gold Race rijden. De finish van de Waalse Pijl, op de Muur van Hoei, zou mij moeten liggen. Ik heb er met de crossploeg wel eens opgereden, maar toen dacht ik nog niet aan een carrière als wegrenner. Ik dacht wel meteen van: ‘Als ik ooit een wegkoers wil winnen, dan is het de Waalse Pijl. Het is dan best gek om te evolueren in een renner die deze wedstrijd – in potentie – kan winnen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.