zondag 27 oktober 2024 om 16:29

Thibau Nys legt opvallend zegegebaar uit: “Weet waar ik mee bezig ben”

Video Thibau Nys kende een moeizaam begin van zijn crossseizoen, maar boekte vandaag toch al zijn eerste overwinning. In de Druivencross Overijse rekende hij af met Eli Iserbyt. “Ik heb het gevoel dat ik nog wakker moet worden, want dit voelt als een droom”, zei hij in het flashinterview na afloop.

“Ik weet niet of mensen beseffen hoe moeilijk de voorbije twee weken waren”, legde Nys uit. “Ik keek de hele zomer al uit naar dit veldritseizoen. Als je dan door ziekte de laatste weken van de voorbereiding te moeten missen… Ik haalde bij lange na mijn niveau niet. Het is heel moeilijk om het vertrouwen hoog te houden, wanneer je in trainingen en koersen nooit een geweldig gevoel hebt. Dit was een mentaal spel.”

Bij het overschrijden van de streep, maakte Nys een opvallend gebaar. Wat bedoelde hij daarmee? “Dat iedereen even kalm moet blijven en niet alles in vraag moet stellen. Ik weet waar ik mee bezig ben en het komt allemaal wel goed.” Later vertelde hij aan WielerFlits dat het gebaar geen opwelling was. “Ik had daar toch al eens over nagedacht, maar ik wist niet ik het nu al zou kunnen bovenhalen”, lachte hij voor onze camera.

Controle
Nys had de hele wedstrijd controle, stelt hij. “Zowel over mezelf als over de wedstrijd. Ik kon helder nadenken en alles mooi van bovenaf bekijken, terwijl ik de afgelopen crossen met mijn ogen dubbel in het wiel zat te harken. Er was nu controle. Ik heb nooit gepanikeerd. Eén keer sukkelde ik nog wat met mijn ketting, maar ik voelde dat ik nog een enorm eindschot in mijn benen had. Of dit het gevolg is van de investering om even naar Spanje te trekken? Nee, dit is het gevolg van er dag in dag uit in geloven en proberen die knop om te draaien. Dat is niet gemakkelijk.”

Het was in Overijse een spannend duel met Eli Iserbyt, vond ook Nys. “Ik hoop die lijn door te trekken, de komende weken, maanden en jaren. Ik hoop spektakel te blijven geven. Het is nog heel eventjes voorzichtig zijn. Ik hoop dat ik nu stilletjes aan vertrokken ben. Dat wil niet zeggen dat ik volgende week opnieuw win, maar dat ik terug een constante winter tegemoet ga. Daar zou ik van dromen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.