zondag 27 oktober 2024 om 16:44

Eli Iserbyt erkent meerdere in Thibau Nys: “Ben op een sterkere tegenstander gebotst”

Video Eli Iserbyt streed tot in de slotronde om de zege in de Druivencross Overijse. De renner van Pauwels Sauzen-Bingoal moest uiteindelijk echter de duimen leggen voor Thibau Nys. “Thibau was beter”, was hij na afloop eerlijk in het flashinterview na afloop.

“Ik had een goed tempo, maar ik miste wat explosiviteit in de laatste twee ronde, begon Iserbyt zijn verhaal. “Ik probeerde het wel, maar ik zag dat Thibau steeds strak in het wiel zat. Hij klom ook gewoon heel goed. Aan het einde was het gewoon de finish halen.”

“Het ging gewoon om de benen. Thibau was beter. Koersen is niet zo ingewikkeld. Tactisch bekeken heb ik mezelf in het eerste deel rustig gehouden. Het was een zware wedstrijd met al hellingen en beklimmingen, maar de snelste wint vandaag gewoon. Ik ben vandaag gewoon op een sterkere tegenstander gebotst.”

Niet verrast door Nys
Nys kende een moeizaam begin van zijn seizoen, maar Iserbyt was niet helemaal verrast door het optreden van de renner van Baloise Trek Lions. “Dit zijn wel zijn parcoursen. Het is niet omdat hij op een ander parcours even de mist ingaat, dat het hele seizoen verloren is. Ik denk dat hij vandaag en ook in de komende crossen parcoursen vindt op zijn maat. Dat is ook op de Koppenberg zo. Het is voor ons zaak om net iets beter te doen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.