Julie Brouwers en Wout Janssen zorgen voor Belgische crosszeges in Denemarken
Julie Brouwers - foto: Cor Vos (archief)
zondag 27 oktober 2024 om 18:04

Julie Brouwers en Wout Janssen zorgen voor Belgische crosszeges in Denemarken

Belgisch crosssucces in Denemarken. In de Grote Prijs Århus (C2) ging Wout Janssen met de zege lopen bij de mannen, terwijl Julie Brouwers de overwinning opeiste bij de vrouwen. Een dag eerder waren beiden ook al aan het feest.

Janssen kwam na een dik uur solo over de streep in de Grote Prijs Århus. De 22-jarige renner van Cyclis-Van Den Plas won met een voorsprong van 21 seconden op een andere Belg, Arne Vrachten. De Duitser Max Heiner Oertzen vervolledigde het podium.

Voor Janssen was het zijn tweede zege van het weekend. Een dag eerder had hij, ook in Denemarken, de Party priijs Århus gewonnen. Ook daar was hij Vrachten de baas.

Ook een dubbel voor Brouwers
Bij de vrouwen was Brouwers (Charles Liégeois Roastery CX) dus de beste in de Grote Prijs Århus. Ze rekende af met de Nederlandse Femke Gort, die uitkomt voor Proximus-Cyclis-Alphamotorhomes CT. Het verschil tussen de twee bedroeg op de streep elf seconden. Thuisrijdster Ann-Dorthe Lisbygd werd derde op 41 tellen van Brouwers.

In de Party priijs Århus zagen ook een duel tussen Brouwers en Gort. En ook hier trok Brouwers aan het langste eind. Derde werd Mille Foldager Nielsen, een 17-jarige Deense.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.