maandag 28 oktober 2024 om 08:07

Thibau Nys heeft geleerd van vorige crosswinter: “Dat was wat ik vorig jaar tekortkwam”

Video Thibau Nys boekte zondag een welkome zege in de Superprestige Overijse. De renner van Baloise Trek Lions kende een moeilijk begin van zijn crossseizoen, maar lijkt nu helemaal terug. Al waarschuwde hij na afloop dat het nu niet plots opeens elke wedstrijd raak zal zijn. Dat deed hij voor de camera van WielerFlits.

“Deze zege geeft vertrouwen dat ik dit door kan trekken, maar het is geen garantie op winst natuurlijk voor de komende twee, drie crossen”, aldus Nys. “Het is wel de garantie dat het terug in mij zit. Maar nu moeten we moeten de komende twee, drie weken gewoon heel verstandig aanpakken. We moeten de frisheid bewaren, maar ook de kilometers blijven doen.”

“Dat was wat ik vorig jaar eigenlijk tekortkwam. Na die trip naar Amerika, de Koppenbergcross en het Europees kampioenschap was ik heel mijn basis kwijt, waardoor ik heel snel een paar niveaus naar beneden ben gezakt. Nu is het zaak die balans op punt te houden. Dan hoop ik dat ik een mooie winter tegemoet kan gaan.”

Koppenbergcross en EK
Deze week staat Nys aan de start van zowel de Koppenbergcross (vrijdag) als het EK in Pontevedra (zondag). Hoe belangrijk is die laatste cross voor hem? “Dat was een doel, maar dan leek het veel te kort dag, en nu lijkt het ineens toch weer terug mogelijk. Ik ben er voorlopig nog niet mee bezig. Er zijn een paar jongens die niet starten op de Koppenberg om dan goed te zijn op het EK, omdat die cross toch in de kleren gaat kruipen.”

“Maar ik ben nu vooral blij met mijn eerste zege in de Superprestige. Hier in Overijse, in een cross die heel veel voor mij betekent, met ongelofelijke fans. Dit is een dag die ik nooit ga vergeten. Nu is het op naar de Koppenberg. Voor mij is dat een van de belangrijkste afspraken van het jaar. Misschien wel belangrijker dan dat EK.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.