maandag 28 oktober 2024 om 09:20

Superprestige blijft doel voor Eli Iserbyt, ondanks valse start: “Kan nog veel gebeuren”

Video Eli Iserbyt heeft dankzij zijn tweede plaats in de Druivencross Overijse een sprong gemaakt in het klassement van de Superprestige. Maar omdat hij door zijn schorsing de openingsmanche in Ruddervoorde moest missen, kijkt hij nog altijd tegen een grote achterstand aan. Is de Superprestige winnen nog een realistisch doel? “Het is een doel, maar of dat nog een realistisch doel is, weet ik niet”, zei de Belgische kampioen zondag voor de camera van WielerFlits.

Iserbyt staat na twee manches op 14 punten. Hij heeft een achterstand van 12 punten op Joran Wyseure, die dankzij zijn zege in Ruddervoorde de lijst aanvoert. Lars van der Haar (25 punten) en Michael Vanthourenhout (23 punten) hebben ook een flinke voorsprong op Iserbyt. Maar er komen nog zes wedstrijden voor laatstgenoemde om de achterstand te overbruggen.

“Het seizoen van de Superprestige duurt tot in februari, dus er kan nog veel gebeuren”, aldus de renner van Pauwels Sauzen-Bingoal. “Ik moet gewoon elke wedstrijd goed proberen te finishen. Dan zien we het aan het einde wel. Er zijn maar drie klassementen, dus voor mij blijft dit wel een doel.”

Iserbyt gaat zijn seizoen voorlopig dan ook niet anders indelen. “Op dit moment nog niet. Als de kerstperiode iets er bijbrengt, of als ik een blessure heb, kan ik de Superprestige misschien laten vallen. Maar goed, de X2O is nog niet gestart, dus het is vroeg om daarover te oordelen. Voor nu is de Superprestige nog een doel voor mij.”

Spannende crossen
In Overijse kregen we strijd tot in de slotronde. Dat was niet voor het eerst dit seizoen. Iserbyt heeft wel een verklaring voor het feit dat we tot nog toe spannende crossen te zien krijgen. “Het is heel droog. Dat zorgt ervoor dat er iets grotere groepen zijn. Als er echt modder is, gaan er wel andere verschillen zijn, denk ik. Ik denk ook dat de parcoursen iets meer gemaakt worden om spannende crossen te krijgen. Het is mooi voor tv. Er staan denk ik ook meer kwalitatieve renners aan de start. Dat is alleen maar goed.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.