Elia Viviani (35) blijft ambitieus en is nog niet van plan om te stoppen
foto: Cor Vos (archief)
maandag 28 oktober 2024 om 16:52

Elia Viviani (35) blijft ambitieus en is nog niet van plan om te stoppen

Elia Viviani kan op zijn 35ste al terugkijken op een lange en buitengewoon succesvolle wielercarrière, maar de Italiaan is zeker nog niet van plan om zijn koersfiets aan de wilgen te hangen. De sprinter wil nog bepaalde ambities en dromen verwezenlijken, zo geeft hij aan in een interview met Bikechannel.

Viviani was jarenlang een van de snelste sprinters in het peloton, maar is ook bijzonder succesvol op de baan. De laatste jaren besloot hij meer tijd te investeren in het baanwielrennen, en met succes. Viviani werd in 2021 en 2022 wereldkampioen op de afvalling en was dit jaar goed voor olympisch zilver in de koppelkoers, nadat hij in 2016 al olympisch goud veroverde op het omnium.

De snelle Italiaan zegt het baanwielrennen ook zeker niet vaarwel – hij hoopt er over vier jaar weer bij te zijn op de volgende Olympische Spelen in Los Angeles – maar zal zich in het eerste niet-olympische jaar weer meer gaan richten op de weg.

Giro-droom
“Ik wil volgend jaar graag weer terugkeren naar de Giro d’Italia. Een etappe winnen in de Giro, dat is echt mijn droom. Ik wil de emoties van 2018 (Viviani won dat jaar liefst vier etappes in zijn thuisronde, red.) die nu ver weg zijn, opnieuw beleven.”

De vraag is of Viviani in het tenue van INEOS Grenadiers een gooi zal doen naar een nieuwe etappezege in de Ronde van Italië. Zijn contract bij de Britse formatie loopt namelijk af en nieuws over een contractverlenging blijft voorlopig uit.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.