Met nieuwe samenwerking hoopt Charles Liègeois Roastery CX Waalse veldritsport te stimuleren
Charles Liègeois Roastery CX wil de ontwikkeling van het Waalse veldrijden verder stimuleren en dus zal de veldritformatie gaan samenwerken met de Challenge Henri Bensberg. Samen met haar Luikse titelpartner ondersteunt de ploeg de organisatie van dit regelmatigheidscriterium.
Charles Liègeois Roastery CX zal de beste vrouwelijke en mannelijke junior uit het Brusselse of Waalse Gewest in het eindklassement voor een stage met het team uitnodigen. “Ze krijgen tijdens een trainingskamp van de ploeg de gelegenheid om te leren, aan de zijde van de profs en tweevoudig wereldkampioen Bart Wellens”, geeft de veldritequipe aan in een perscommuniqué.
“Op die manier wil de veldrittak van de structuur van Jean-François Bourlart jonge Waalse renners stimuleren om de discipline te beoefenen. Het initiatief loopt parallel aan de bestaande projecten van de Ardent Cycling Academy, waarbij verschillende Waalse jeugdclubs op de weg met materiële en financiële middelen ondersteund worden.”
De Challenge Henri Bensberg is een regelmatigheidscriterium in Wallonië, dat al bijna twintig jaar wordt georganiseerd met de steun van onder andere de provincie Luik. De challenge bestaat uit twaalf manches en kent een groeiend succes, met vorige winter meer dan 2800 deelnemers in de categorieën U8 tot en met masters C. De aftrap van de zestiende editie werd op zaterdag 12 oktober in Libramont gegeven, vlakbij het filiaal van Charles Liègeois Roastery.
Ontdekken van Waals wielertalent
“Het opleiden van jonge wielrenners, vooral in Wallonië en Brussel, is al jaren een prioriteit voor Intermarché-Wanty. Sinds enkele seizoenen biedt de Ardent Group Cycling Academy financiële en materiële steun aan de opleidingsclubs van de wielerbond Wallonië-Brussel. Onze veldritploeg bestaat al sinds 2020, maar de talentenpool in het zuiden van het land blijft relatief beperkt”, schetst Jean-François Bourlart, de CEO van de ploeg.
“We volgen de Bensberg Challenge op de voet, dus het is niet meer dan normaal dat we jong Waals talent ondersteunen en hen de kans bieden om binnen onze structuur het hoogste niveau te ontdekken. Ik hoop dat we dankzij dit partnerschap met Charles Liégeois Roastery de komende seizoenen veel Waalse renners kunnen verwelkomen en erin slagen om deze discipline in het zuiden van het land te professionaliseren.”
Om te reageren moet je ingelogd zijn.