Evans kijkt uit naar de volgende stap
zondag 13 juli 2008 om 09:16

Evans kijkt uit naar de volgende stap

De Australier Cadel Evans kijkt uit naar de bergritten van zondag en maandag om de volgende stap te nemen naar de gele trui. Ondanks het feit dat de achtste etappe een van de gevaarlijkste was met de wind, regen en slipperige wegen, bleef hij uit de problemen.

“Nog een stap extra en een nieuwe selectie zal gemaakt worden tussen de favorieten,” aldus Evans tegenover cyclingnews. “Ik ben zeer blij dat ik ongeschonden uit de etappe ben gekomen. Het was een pittige finale en het was zeer gevaarlijk met weer.”

Evans is de grote favoriet in de race. Hij is de best geklasseerde van de echte favorieten. Evans staat 57″ voor op op Denis Menchov en 1’06” op Alejandro Valverde.

De Tour de France gaat het hooggebergte in met een rit naar Bagnères de Bigorre op zondag. Maandag is de finish bergop in Hautacam. Deze ritten zullen al voor een duidelijke scheiding bij de klassementsrenner zorgen.

“Ik kijk uit naar deze ritten met interesse en een klein beetje angst,” zei Evans. “Ik hoop alleen dat het niet regent.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.