Stijn Devolder richt zich na blessure op LBL
dinsdag 13 april 2010 om 13:03

Stijn Devolder richt zich na blessure op LBL

Door een val in Parijs-Roubaix heeft Stijn Devolder voorlopig niet serieus kunnen trainen. De Quick-Stepper rijdt een redelijk onzichtbaar voorjaar, waar nu ook nog eens een gedwongen pauze in komt.

“Maandag kon ik nauwelijks nog stappen, mijn linkerbeen is van boven tot onder even dik”, zegt de Belg in Het Nieuwsblad. “Het moet toch een serieuze val geweest zijn, want er zit ook bloed in mijn knie. Ik moet de Brabantse Pijl schrappen, maar hoop over drie dagen weer te kunnen trainen.”

Devolder ging maandag toch een uurtje losfietsen. “Ik was de straat nog niet helemaal uit of ik wou al terugkeren. Elke oneffenheid in de weg bezorgde me een fikse pijnscheut. Ik reken niet meer op de AGR, ook al sta ik eerste reserve. Ik zou die in principe niet rijden, als het al zou lukken. Maar Luik-Bastenaken-Luik komt niet in gevaar”, is hij stellig.

Overigens zal Koen de Kort, die ook viel in de Hel van het Noorden, de Brabantse Pijl ook aan zich voorbij laten gaan. Hij hoopt op die manier wel weer fit te zijn in de Amstel Gold Race.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.