‘Devolder heeft al getekend bij Vacansoleil’ (update)
vrijdag 16 juli 2010 om 13:36

‘Devolder heeft al getekend bij Vacansoleil’ (update)

Wat al een tijdje in de lucht hing, is volgens de Belgische kranten Gazet van Antwerpen nu ook officieel: Stijn Devolder ruilt Quick-Step in voor de Nederlandse ProContinentale formatie Vacansoleil. Hij heeft een contract getekend voor twee jaar.

De 30-jarige Devolder, die dit jaar in Leuven Belgisch kampioen werd en tevens tot tweemaal toe de Ronde van Vlaanderen op zijn naam schreef, reed drie jaar lang voor de ploeg van Patrick Lefevere.

Meer informatie omtrent de transfer is er vooralsnog niet. Het nieuws is ook nog niet bevestigd door de betrokken partijen of door andere bronnen.

Update (13.36u)
Vacansoleil-ploegleider Hilaire Van der Schueren heeft het nieuws bij Het Laatste Nieuws en Sporza bevestigd. “We zijn zo goed als rond met Stijn. Ik verwacht dat de transfer nog deze week wordt afgerond”, klinkt het.

Ook zou de ploeg een akkoord bereikt hebben met Björn Leukemans over een contractverlenging. “Met Devolder erbij komt de druk niet uitsluitend op Björns schouders terecht”, duidt Van der Schueren.

Maar volgens Van der Schueren zal het niet bij deze ene versterking blijven. “Ik heb vijf namen op papier gezet, waarvan er twee al hebben getekend. Eén ervan is een pion voor het grote rondewerk, met wie we volgend jaar op de top vijf mikken in de Tour de France.”

Lees ook:
Devolder onder meer in belangstelling Vacansoleil

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.