2 Districtenpijl stilgelegd door onweersbuien
Foto: WielerFlits
zondag 4 juli 2021 om 14:53

2 Districtenpijl stilgelegd door onweersbuien

De 2 Districtenpijl Ekeren-Deurne, een 1.2-wedstrijd in het Antwerpse, is vanmiddag stilgelegd door een zware onweersbui. Overstromingen op het lokale parcours maakten een herstart onmogelijk.

Vlak voor het startschot, dat rond de klok van 13.15 uur weerklonk, gingen de hemelsluizen helemaal open in Ekeren. Nog geen kwartier later ging het van kwaad naar erger en maakten de onweersbuien het fietsen onmogelijk. Zo hielden de renners na amper één rondje koers halt in Ekeren en werd de wedstrijd geneutraliseerd.

Overstroming
Door de onweersbuien was bovendien een deel van het lokale parcours te overstroomd. Dat maakte een hervatting van de wedstrijd onmogelijk. Organisator Patrick Schollaert bekeek nog de mogelijkheid om meteen af te zakken naar het lokale circuit in Deurne, waar de finale verreden zou worden, maar ook daar bleken de omstandigheden te slecht. De vrouwen ontsnapten nog net aan de bui, waardoor Amber Van der Hulst (Parkhotel Valkenburg) in Deurne mocht juichen.

Bij de mannen stond Bingoal Pauwels Sauces WB met onder andere Sean De Bie en Ludovic Robeet aan het vertrek. Verder waren er 12 continentale formaties en twee clubteams aanwezig.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.