zaterdag 13 juli 2024 om 12:28

Aangeslagen Amaury Capiot teleurgesteld in Lotto Dstny: “Niemand keek me aan”

Video Amaury Capiot gaat na zijn zware valpartij in de massasprint van vrijdag ‘gewoon’ van start in de bergetappe naar Pla d’Adet. De Belg van Arkéa-B&B Hotels treft geen schuld aan de crash, stelt hij na een nacht slapen. Wel is Capiot teleurgesteld in Maxim Van Gils en Lotto Dstny

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Het valt allemaal mee, ik heb niet echt breuken”, vertelt Capiot voor onze camera, na een nacht waarin hij acht uur kon slapen. “Het is afwachten naar volgende week, wat onderzoeken dan geven. Het is vooral de onderrug die heel veel zeer doet. Aanzetten is moeilijk, maar ik kan trappen. Laten we kijken wat de eerste kilometers brengen. Ik heb sowieso vrees voor vandaag.”

Na de rit naar Pau werd Maxim Van Gils bestraft wegens zijn actie waarmee hij Capiot aanreed, maar er gingen ook ogen op de actie van de uitzakkende Capiot. “Mijn visie is dat ik mijn werk doe en dat ik op 700 meter uitgereden ben. Ik kijk over mijn schouder om af te zwaaien richting de nadar, dat lijkt het meest logische. Ik verwacht niemand meer door dat gat.”

“Maxim had ook rechtdoor kunnen rijden, maar hij hoefde zijn elleboog en hoofd er niet in te zetten. Neem ik hem iets kwalijk? Als hij zegt dat het gat 50 centimeter is, dan neem ik hem wel kwalijk dat hij een elleboog en kopstoot geeft”, aldus Capiot, die zich ook verbaasde. “Dat is nog het meest vreemde: we lagen in hetzelfde hotel met Lotto Dstny en niemand van het personeel durft mij aankijken. Ik ben zeer teleurgesteld in hun.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.