Aanvalslustige Puck Pieterse strijdend ten onder in Shorttrack Les Gets
foto: Cor Vos (archief)
vrijdag 5 juli 2024 om 19:39

Aanvalslustige Puck Pieterse strijdend ten onder in Shorttrack Les Gets

Twee weken geleden schoot Puck Pieterse nog raak bij de Shorttrack van de wereldbeker in Crans Montana, nu moest de polyvalente Nederlandse van Alpecin-Deceuninck in het Franse Les Gets haar meerdere erkennen in Alessandra Keller.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Pieterse, die geen rekening hoefde te houden met de afwezige Pauline Ferrand-Prévôt, knalde er in de derde van acht rondes vandoor. De veelzijdige Amersfoortse leek definitief vertrokken, maar in het tweede deel van de wedstrijd viel ze toch wat stil. Uiteindelijk kwam een drietal aansluiten onder aanvoering van Alessandra Keller (Thömus Maxon).

Ook Evie Richards (Trek Factory Racing-Pirelli) en Rebecca Henderson (Primaflor Mondraker) wisten bij het luiden van de bel de aansluiting te bewerkstelligen. Ook in de slotronde nam Pieterse het initiatief, waarmee ze Richards en Henderson af wist te schudden. Keller ging echter erop en erover en Pieterse kon deze demarrage bergop niet beantwoorden. Henderson mocht als nummer drie het podium op. Anne Terpstra deed het met een zesde plaats ook prima.

Bij de mannen ging de overwinning naar Alan Hatherly. De Zuid-Afrikaan wist Cannondale Factory-ploeggenoot Charlie Aldridge vier seconden voor te blijven. Sam Gaze (Alpecin-Deceuninck) werd de nummer drie in de uitslag. Pierre De Froidmont (Orbea Factory) was de beste Belg op de twaalfde plaats.

De cross-country staat zondag 7 juli op het programma.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.