Aaron Dockx de beste in Franse UCI-cross, volledig Belgisch podium
foto: Cor Vos
zaterdag 28 oktober 2023 om 17:39

Aaron Dockx de beste in Franse UCI-cross, volledig Belgisch podium

Aaron Dockx heeft de C2-cross in Brionne op zijn naam geschreven. De 19-jarige renner van Crelan-Corendon haalde het voor twee andere Belgen, Yorben Lauryssen en Clément Horny.

Dockx kwam met een voorsprong van zeven seconden op Lauryssen (Pauwels Sauzen-Bingoal) over de streep. Horny, de nummer drie eindigde, op 41 tellen. Met San De Vet eindigde er ook nog een Belg op de vierde plaats. De Franse thuisrijder Cyprien Gilles eindigde als vijfde. Bij de vrouwen was er ook een Belgische podiumplaats. Joyce Venderbeken werd derde, achter Évita Muzic en winnares Olivia Onesti.

Cross Zwitserland, Groot-Brittannië en Slowakije 
Ook elders in Europa stonden nog enkele UCI-crossen op het programma. Zo ging de Zwitser Timon Rüegg met de zege aan de haal in het Italiaanse Brugherio (C1). Hij versloeg thuisrijders Filippo Fontana en Gioele Bertolini. De vrouwencross leverde hier een volledig Italiaans podium op, want Sara Casasola klopte Rebecca Gariboldi en Eva Lechner.

In Groot-Brittannië werd dan weer de derde manche van de National Trophy Series verreden. De cross in Derby (C2) kreeg Thomas Mein als winnaar bij de mannen. De 25-jarige Brit versloeg twee landgenoten, de broers Toby Barnes en Daniel Barnes. Bij de vrouwen was Nikki Brammeier aan het feest. Tot slot was er nog de Grand Prix Topolcianky (C2), in Slowakije. Hier ging de Tsjech Vaclac Jezek er met de zege vandoor bij de mannen, terwijl de Slowaakse Viktória Chladonová de overwinning opeiste bij de vrouwen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.