Ackermann na sprintzege: “Gevolg van gewichtsverlies”
foto: Sirotti
dinsdag 5 juni 2018 om 16:53

Ackermann na sprintzege: “Gevolg van gewichtsverlies”

Pascal Ackermann is bezig aan een uitstekend seizoen. De 24-jarige Duitser boekte vandaag in het Critérium du Dauphiné zijn tweede zege van 2018. In het flashinterview na afloop was de BORA-hansgrohe-renner dan ook uitermate content. “Ik ben ontzettend blij met deze zege”, zo laat hij weten.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

Ackermann liet zich ditmaal niet verrassen op het moment suprême. “Gisteren maakte ik een fout door de sprint te vroeg aan te gaan. Vandaag zat ik perfect, en kon ik met snelheid van achteruit komen. Ik ben ook heel erg blij met het werk van de ploeg, die me perfect begeleidde in de finale.”

Dat de jonge sprinter er na een felbetwiste etappe – waarin veel sprinters moesten lossen – nog bij zat, dankt hij aan het verliezen van de nodige kilo’s. “Hierdoor kan ik dergelijke finales overleven. Doordat het parcours vandaag zwaar was, bleven er relatief weinig sprinters over”, zo analyseert Ackermann.

RIDE Magazine
4 Reacties
05-06-2018 18:07
Geen sinecure, gewicht verliezen en kracht behouden.
05-06-2018 18:31
Ja boasson hagen en impey zijn natuurlijk geen topsprinters desondanks knap dat hij hier wint.
05-06-2018 19:14
Nee, maar van de categorie sprinters die een klimmetje overleven is Ackermann natuurlijk al een topper in de dop
05-06-2018 22:18
“gewicht verliezen en kracht behouden.”
Las laatst toevallig ergens dat salbutamol zou kunnen helpen.
Misschien dat er renners zijn die dat gebruiken.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.