Adam Yates wilde gelijk machtsgreep doen in Ronde van Zwitserland, Mattias Skjelmose wil trui afpakken
foto: Cor Vos
woensdag 12 juni 2024 om 17:31

Adam Yates wilde gelijk machtsgreep doen in Ronde van Zwitserland, Mattias Skjelmose wil trui afpakken

Adam Yates was na zijn machtsgreep in de Ronde van Zwitserland erg tevreden. De Britse kopman van UAE Emirates voelde zich goed op de slotklim van de St. Gotthard Pas en was duidelijk de sterke der favorieten. “Al voelde ik mij niet heel zeker op de kasseitjes”, vertelde hij achteraf.

De dubbelslag met ook nog de ritzege zat er niet in voor Yates, omdat vroege vluchter Torstein Traeen nog voor hem uit bleef. “Het was mooi geweest als niemand vooruit reed, maar ik had goede benen. Ik voelde mij alleen niet zeker op de kasseien”, zei hij. “Dat is geen lekker gevoel door het gestuiter, maar de benen zijn goed en de ploeg ook.”

“Al met al was het een goede dag”, aldus Yates, die na zijn aanval alle concurrenten achter zich liet. “Ik voelde mij goed en als dat zo is, moet je de kans pakken. Misschien is het morgen anders, dus daarom wilde ik het zeker proberen.”

Skjelmose: “Het wordt moeilijk om de trui van Yates af te pakken”
Op 25 seconden van de UAE-kopman eindigden Mattias Skjelmose (Lidl-Trek) en João Almeida (UAE Emirates) als derde en vierde in de rit. Na afloop kon Skjelmose tevreden zijn, gaf hij aan. “We wilden de rit controleren, omdat we vertrouwen hadden in mij”, zegt de Deense kampioen. “Maar op de slotklim besloot UAE Emirates door te trekken en viel Yates aan.”

“Ik had wel goede benen en kon wel volgen op afstand, daar ben ik blij mee. Ik probeerde de aanval van Yates wel te volgen  maar als hij in zijn Tourvorm is, dan ben ik blij dat ik maar 25 seconden achter hem finish”, lacht Skjelmose. “Adam is nu de leider vanaf vandaag en hij is duidelijk in goede vorm. Het wordt moeilijk om de trui af te pakken, maar we gaan er wel voor.”

foto: Cor Vos

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.