AG Insurance-Soudal kan nog twee jaar rekenen op seizoensrevelatie
foto: Cor Vos (archief)
maandag 7 oktober 2024 om 14:50

AG Insurance-Soudal kan nog twee jaar rekenen op seizoensrevelatie

Kimberley Le Court zal ook de komende jaren uitkomen voor AG Insurance-Soudal. De 28-jarige renster van Mauritius maakte dit jaar haar debuut op het hoogste niveau en wist zich vrijwel meteen te profileren.

Le Court was dit jaar een van de revelaties in het vrouwenpeloton. De laatbloeister liet zich in het voorjaar meteen zien in meerdere klassiekers. Zo was ze elfde in de Trofeo Alfredo-Binda, negende in de Classic Brugge-De Panne, dertiende in Gent-Wevelgem en werd ze bij haar debuut in Parijs-Roubaix meteen tiende. Dit bleken geen eenmalige uitschieters, want ook in de daaropvolgende koersmaanden liet ze haar klasse zien.

Dit resulteerde in juli zelfs in haar eerste grote overwinning op de weg: in de lastige slotrit van de Giro d’Italia Women rekende Le Court in een sprint af met medevluchters Ruth Edwards en Franziska Koch. Ze mocht na haar succesvolle Giro Mauritius vertegenwoordigen op de Olympische Spelen in Parijs, en nam daarna deel aan de Tour de France Femmes. Ze reed in deze ronde naar twee top 10-noteringen.

foto: Cor Vos

Lange en moeilijke weg
Dit is voor de ploegleiding van AG Insurance-Soudal meer dan genoeg om haar contract te verlengen voor twee seizoenen. “Het verlengen van mijn contract betekent enorm veel voor me”, is Le Court in haar nopjes. “Het is een lange, moeilijke weg geweest om tot dit punt te komen. Ik heb mezelf moeten bewijzen en laten zien dat het de moeite waard was om in mij te investeren.”

“Er lag veel druk op mijn schouders, maar ik ben ontzettend blij dat het allemaal goed is uitgepakt. Dit is een weerspiegeling van het vertrouwen en geloof dat het team in mij heeft, en ik ben enthousiast om verder bij te dragen aan onze gezamenlijke doelen. Bovendien is dit een kans voor mij om zowel als atleet als persoon te groeien, binnen een team dat als familie voelt.”

“Wat ik nog wil bereiken? Persoonlijk wil ik groeien als leider binnen het team, zodat ik steun en begeleiding kan bieden waar dat nodig is. Daarnaast ben ik vastbesloten om een gezonde balans te vinden tussen mijn sportcarrière en mijn persoonlijke leven, zodat ik mentaal en fysiek sterk blijf gedurende de komende seizoenen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.