AG Insurance-Soudal kondigt nog een transfer aan
foto: Cor Vos (archief)
dinsdag 15 oktober 2024 om 18:37

AG Insurance-Soudal kondigt nog een transfer aan

AG Insurance-Soudal is nog niet klaar op de transfermarkt. De ploeg wist eerder al Fauve Bastiaenssen, Urska Zigart en Alana Castrique aan te trekken en heeft nu ook de transfer van Alexandra Manly afgerond. De 28-jarige Australische vindt het na acht seizoenen Liv AlUla Jayco (en voorgangers) tijd voor een nieuwe uitdaging.

“Ik ben in het wielrennen terechtgekomen via een talentidentificatieprogramma. Het kostte me wat tijd om de vaardigheden op te pikken en echt te begrijpen wat ik aan het doen was”, deelt Manly op de website van haar toekomstige werkgever haar verhaal. “Maar dat programma gaf me een gemeenschap en een groep gelijkgestemde vrienden, en dat hield me gemotiveerd om te blijven komen.”

“Al snel werd ik verliefd op de vrijheid en de helderheid die ik voelde tijdens het fietsen. En toen ik de tactiek van de sport begon te begrijpen, viel ik er nog meer voor. Het gaf me een soort flow die ik op weinig andere plaatsen vind. Ik heb de ploeg de afgelopen jaren zien racen en het was duidelijk hoe goed het team voor elkaar werkt. Ze winnen misschien niet altijd, maar ze vechten wel elke keer om vooraan mee te doen en dat bewonder ik enorm.”

Manly was twee jaar geleden nog de grote slokop in de Thüringen Ladies Tour – foto: Cor Vos

Nieuwe omgeving
“Dat soort teamgeest spreekt me erg aan. Ik heb altijd voor één team gereden, Greenedge, waar ik prachtige herinneringen aan heb. Maar ik ben nu klaar voor een nieuwe uitdaging en een nieuwe omgeving, waar ik mezelf verder kan ontwikkelen. Het feit dat er al een paar andere Australische rensters in het team zitten, maakt de overstap ook wat makkelijker. Ik kijk er echt naar uit om met hen samen te werken.”

Manly liet de voorbije seizoen al regelmatig van zich horen. Zo won ze twee jaar geleden liefst vier etappes en het eindklassement in de Thüringen Ladies Tour en was ze tevens de beste in een rit in de Tour of Scandinavia. Vorig jaar won ze dan weer een etappe in de Tour Down Under. Dit jaar bleven overwinningen uit, maar werd ze wel knap derde in de Brabantse Pijl.

“Ik zie mezelf als een veelzijdige renster en wil het team op zoveel mogelijk manieren ondersteunen. Met mijn ervaring in verschillende rollen, denk ik dat ik op allerlei momenten van het seizoen iets kan toevoegen. Voor mezelf wil ik me vooral focussen op een sterke lente en een goed resultaat in de Tour de France, met name op etappes.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.