zaterdag 6 juli 2024 om 18:39

Aike Visbeek over succes Biniam Girmay: “Team met kleinste budget en oudste teambus wint twee ritten”

Video Biniam Girmay won zaterdag opnieuw in de Tour de France voor Intermarché-Wanty. De Belgische ploeg is zo de enige ploeg die al twee ritzeges heeft in deze Ronde van Frankrijk. “En dat met met het kleinste budget en de oudste teambus”, zei een tevreden Aike Visbeek na afloop bij WielerFlits.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Hier hebben we heel hard voor gewerkt”, vervolgt de performance manager van Intermarché-Wanty. “Biniam is een aantal keer van ver terug moeten komen. Ik denk dat we dit met zijn allen verdienen. Ik ben ongelofelijk trots. Op het vertrouwen dat we in hem hebben behouden, op de rust die we hebben kunnen bewaren. Dat is fantastisch voor iedereen.”

Beloning
Er valt een enorme last van de schouders van Visbeek. “Je bent hier vanaf het begin tot het einde bij het proces betrokken. Je draagt alle verantwoordelijkheid, je stuurt de mensen aan, je motiveert ze. Je bent dan heel erg blij. Ik ben me er heel erg van bewust dat we dit als team doen. We steken er heel veel tijd en energie in. Ik vind het vooral mooi dat dit beloond wordt.”

Visbeek ziet dat Girmay na zijn eerste zege, afgelopen maandag in Turijn, nog weer is gegroeid. “Hij blijft rustig nu in de finale, hij is heel cool. Vorig jaar kon hij zich in de finale nog weleens nerveus maken of de concentratie verliezen. Vorig jaar op zo’n aankomst in Limoges had hij gewoon te weinig gegeten. Dat is niet gek als je 23 jaar bent, in je eerste Tour. Maar daar verspeelden we wel een honderd procent kans. Daar hebben we van geleerd.”

Mike Teunissen: “Groen meer en meer een doel”
Ook Mike Teunissen is onderdeel van het team dat Bini aan zijn tweede zege hielp. “We vonden elkaar heel erg mooi en konden hem goed afzetten”, deed de Nederlander na afloop zijn verhaal bij WielerFlits. “We hebben wel wat jongens die heel enthousiast zijn, zoals Hugo (Page, red.). Hij is heel erg sterk, maar als we bij elkaar zitten, moeten we wel gewoon een moment afwachten. Want als hij gewoon aangaat, kunnen we gemakkelijk over iedereen heenkomen. Maar hij ging nog te vroeg, zeker met dat hupje en die tegenwind.”

“Gelukkig ging het wel heel hard, waardoor de rest ook niet op het gemak zat. Ik keek om en iedereen zat achter elkaar, met de mond open. Toen had ik er al heel veel vertrouwen in met Bini op zo’n aankomst.”

Girmay staat na zijn tweede zege ook nog steviger aan de leiding in het puntenklassement. “Die groene trui wordt nu wel meer en meer een doel. Hij laat het in de vlakke sprints zien en hier pakt hij ook de volle mep.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.