Alec Segaert (4e) berust in tijdritnederlaag: “Nog nooit zo diep gegaan”
foto: Cor Vos
maandag 23 september 2024 om 18:20

Alec Segaert (4e) berust in tijdritnederlaag: “Nog nooit zo diep gegaan”

Het WK tijdrijden voor beloften draaide voor Alec Segaert uit op een bittere teleurstelling. De Belg kwam naar Zürich voor die nog ontbrekende U23-wereldtitel tegen de klok, maar viel uiteindelijk zelfs net naast het podium. Na afloop kon Segaert zijn prestatie wel relativeren.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

De 21-jarige coureur – die uiteindelijk als vierde eindigde, op 54 seconden van de toch wel verrassende wereldkampioen Iván Romeo – keek met Sporza terug op zijn optreden. “Het begin was top. Je moest heel hard doortrekken op de beklimmingen. Ik had het daarna wel lastig op de uitlopers, maar dat was ingecalculeerd. Daarna reed ik iets rustiger naar de afdaling.”

“In de afdaling zelf probeerde ik wat te recupereren voor het laatste deel. Dat was het plan, maar al na één kilometer op het vlakke voelde ik het al. Ik kon mijn beoogde waarden niet meer halen. Het was echt flink afzien in die laatste tien kilometer. Ik heb waarschijnlijk veel meer afgezien dan Romeo. Toen wist ik het al.”

Segaert voelde de bui dus al hangen, maar bleef vechten tot het bittere eind. “Ik ben wel vol blijven rijden, want het is toch een WK. Ik ben nog nooit zo diep gegaan in een tijdrit. Het werd op een gegeven moment echt zwart voor mijn ogen. Je merkt gewoon dat je een paar procent mist. Dat zorgt er ook voor dat je in het begin toch over de grens gaat, terwijl dat misschien niet zo voelt. Dat merk je dan wel op het einde.”

Afscheid in mineur
Segaert nam voor de start alleen maar genoegen met de wereldtitel. Hoe hard komt deze tijdritnederlaag aan bij de renner van Lotto Dstny? “Het is hoe dan ook een gemiste kans, maar vandaag zat er niet meer in. Ik denk wel dat dit mijn laatste tijdrit was bij de beloften. Ik hoop dat ik bij de eliterenners eens wereldkampioen kan worden, maar ik heb nog heel wat jaren voor de boeg.”

EENDAG

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.