Alec Segaert komt tekort voor eindzege Renewi Tour: “Kom zeker nog eens terug om het te proberen”
foto: Cor Vos
maandag 2 september 2024 om 14:17

Alec Segaert komt tekort voor eindzege Renewi Tour: “Kom zeker nog eens terug om het te proberen”

Alec Segaert begon zondag met de beste papieren aan de slotetappe van de Renewi Tour, maar de jonge Belg bleek niet in staat om de eindzege veilig te stellen. In de rit over onder meer de Muur van Geraardsbergen en de Bosberg moest Segaert zijn meerdere erkennen in landgenoot Tim Wellens.

Segaert wist zijn huid echter wel duur te verkopen en eindigde zodoende nog als tweede in het eindklassement. Hij nam bovendien de jongerentrui mee naar huis. De 21-jarige coureur kijkt dan ook tevreden terug op de voorbije dagen. “We hadden de chaos verwacht en probeerden de boel onder controle te houden”, keek hij op de website van zijn ploeg Lotto Dstny terug op de spectaculaire slotrit naar Geraardsbergen.

“Het was geen slechte situatie met de grote ontsnapping en Brent (ploegmaat Brent van Moer, red.) die daar deel van uitmaakte. Ze kregen geen groot gat, dus ik had er alle vertrouwen in dat we ze terug zouden nemen. Op het einde was het heel zwaar. Ik kan best goed tegen het warme weer dus dat kwam goed uit. Tot de laatste keer op de Muur voelde ik me sterk, ik kwam daar als vijfde naar boven.”

“Het was in ieder geval een fantastische week”
Segaert – die na zijn winnende tijdrit in Tessenderlo aan de leiding ging in het klassement – bleek echter niet in staat om Wellens te volgen. “In onze groep was het lastig om het georganiseerd te krijgen. Uiteindelijk wint Tim voor de vierde keer het klassement. Het was in ieder geval een fantastische week en ik kom zeker nog eens terug om het opnieuw te proberen.”

Lotto Dstny, de werkgever van Segaert, had echter wel reden om te juichen in Geraardsbergen. Het was namelijk Arnaud De Lie die in zijn Belgische kampioenstrui als eerste over de streep kwam. De Waalse machtssprinter bleek – in tegenstelling tot zijn ploeggenoot – wel in staat om Wellens bij te benen en spurtte op de kasseien van de Vesten overtuigend naar de dagzege.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.