Alec Segaert pakt WK-brons op gitzwarte wielerdag: “Het is allemaal relatief”
foto: Cor Vos
vrijdag 27 september 2024 om 18:23

Alec Segaert pakt WK-brons op gitzwarte wielerdag: “Het is allemaal relatief”

Alec Segaert heeft zich na een teleurstellende tijdrit op de WK in Zürich sterk herpakt. De 21-jarige Belg bemachtigde in de wegrit namelijk het brons. “Ik heb echt een goeie wedstrijd gereden”, zei hij na afloop tegen Sporza.

“Tactisch heb ik het heel sterk aangepakt en collectief reden we goed”, vervolgde Segaert. “We zaten met veel renners in de finale. We hebben niet veel laten liggen. Het is een mooie beloning, maar het is allemaal relatief.”

Met dat laatste doelde Segaert op het overlijden van Muriel Furrer. De Zwitserse kwam gisteren zwaar ten val tijdens de wegrit voor junioren vrouwen en overleed vandaag aan haar verwondingen. “Na de finish was er eerst euforie. Vanuit een bijna verloren positie pak ik nog een medaille. Maar als je dan het nieuws over het overlijden hoort, maakt dat emoties los. Die waren er een jaar geleden ook”, herinnert Segaert aan het overlijden van zijn ploegmakker Tijl De Decker in augustus 2023.

“Het is moeilijk om veel te zeggen over de koers”, zei Segaert nog. “Ik weet niet of ik het ergens heb laten liggen. Misschien heb ik zelf iets te vroeg de verantwoordelijkheid genomen om het gat op Jan Christen niet te groot te laten worden. Bleek dat ik zelf ook top was.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.