Alec Segaert snelt naar tijdritzege en leiderstrui in Renewi Tour
foto: Cor Vos
donderdag 29 augustus 2024 om 15:33

Alec Segaert snelt naar tijdritzege en leiderstrui in Renewi Tour

De individuele tijdrit in de Renewi Tour is op naam gekomen van Alec Segaert. De 21-jarige renner van Lotto Dstny versloeg Magnus Sheffield en Stefan Bissegger. Segaert nam ook de leiderstrui over van Jonathan Milan.

Op dag twee van de Renewi Tour stond een individuele tijdrit op het programma, met start en finish Tessenderlo. De chronoproef was 15,4 kilometer lang en ging over een relatief vlak parcours. Na 9,3 kilometer kwamen de renners voorbij het eerste en enige meetpunt. Onder meer Olav Kooij (te zwaar gehavend na een valpartij), Dylan Groenewegen (sleutelbeenbreuk) en Filippo Ganna (oververmoeid) zouden niet aan de start verschijnen. Voor hen zat de Renewi Tour er na één dag al op.

Segaert duikt onder toptijd Bissegger
Stefan Bissegger (EF Education-EasyPost) was er wel gewoon bij en de Zwitser klokte in het openingsuur een zeer scherpe tijd. Hij deed maar liefst een minuut beter dan Julien Vermote, die toch een tijdje in de hot seat had gezeten. Nadien kwamen Josef Černý en Ryan Mullen dichter bij Bissegger, maar zij moesten toch nog altijd (bijna) een halve minuut toegeven. Ook Florian Vermeersch, Sjoerd Bax, Rémi Cavagna, Maximillian Schachmann en Filip Maciejuk beten hun tanden stuk op de toptijd, al verloren zij wel minder terrein.

foto: Cor Vos

Tobias Foss maakte het nog wat spannender. De Noor leek Bissegger zelfs even te gaan kloppen, maar strandde uiteindelijk op een kleine seconde van de Zwitser. Het was uiteindelijk Alec Segaert die Bissegger van de troon wist te stoten. De renner van Lotto Dstny deed dat overtuigend: hij was maar liefst tien tellen sneller dan de renner van EF Education-EasyPost. Daarmee zou hij ook 36 sneller blijken dan Mathieu van der Poel, die niet veel later binnenkwam. De Nederlander klokte de voorlopig dertiende tijd. Uiteindelijk zou hij zeventiende worden.

Dubbelslag Segaert
Magnus Sheffield zette zich dan weer op de tweede plaats, op zeven seconden van Segaert. Laatstgenoemde mocht al beginnen dromen van de dagzege, want zijn voornaamste concurrenten hadden hun tijdrit al afgewerkt. Wel was er nog Tim Wellens, maar de Belgisch tijdritkampioen strandde op zestien seconden van zijn landgenoot. De renners die daarna nog binnenkwamen, onder wie klassementsleider Jonathan Milan, moesten meer terrein prijsgeven. Segaert schreef zo de tijdrit op zijn naam. Ook is hij de nieuwe nummer één in het algemeen klassement.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.