Alex Baudin soleert naar overwinning in lastige tweede rit Tour du Limousin
foto: Cor Vos (archief)
woensdag 14 augustus 2024 om 17:03

Alex Baudin soleert naar overwinning in lastige tweede rit Tour du Limousin

Alex Baudin heeft victorie gekraaid in de tweede rit van de Tour du Limousin. De jonge Fransman zette de heuvelrit naar zijn hand door aan te vallen op de laatste gecategoriseerde beklimming. Voor Baudin, die ook de nieuwe leider is, is het zijn eerste profzege.

De tweede etappe van de Tour du Limousin startte in Saint-Aulaye-Puymangou. Een dikke 190 kilometer later werd er gefinisht in Terrasson-Lavilledieu. Een lange dag dus, maar ook een zware. In de finale lagen er maar liefst zes gecategoriseerde beklimmingen in het parcours, waardoor het een lastige dag werd. 

Vluchters houden lang stand
Dat inspireerde alvast een vroege vlucht van acht. De grootste namen waren de Belg Lennert Teugels (Bingoal WB), de Fransman Alexis Gougeard (Cofidis) en de Italianen Martin Marcellusi (VF Group-Bardiani CSF-Faizanè) en Mirco Maestri (Polti Kometa). De voorsprong van de aanvallers was nooit al te groot, maar de achtervolging in het peloton was eigenlijk de hele dag niet van harte, zeker in de heuvelzone niet.

De laatste overgebleven vluchters kregen dan ook nog steun van een paar frisse mannen. Gougeard, Maestri, Kyrylo Tsarenko, Lucas Beneteau, Célestin Guillon en Alexis Guerin konden zo met z’n zessen flink wat druk zetten op het peloton. Ze bereikten zelfs de laatste 20 kilometer met een voorsprong van 40 seconden. Het zag er even goed uit, maar op acht kilometer van de streep werd de laatste aanvaller, Guerin, dan toch bijgebeend.

Solo Baudin
Het was niet echter het peloton die hem bij wist te benen, maar Alex Baudin. De jonge Fransman van Decathlon AG2R La Mondiale gebruikte de laatste gecategoriseerde klim om een imponerende aanval op poten te zetten. Niemand was in staat om Baudin te volgen, die al snel een mooie voorsprong van kon opbouwen.

Die voorsprong was genoeg voor de sterkte Baudin. In de gietende regen kon Baudin zo zelfs de tijd nemen om zijn handen in de lucht te steken. Voor de renner van Decathlon AG2R La Mondiale is het zijn eerste profzege. Eerder dit seizoen greep hij net naast de overwinning in de GP Cycliste de Marseille de la Marseillaise, waar hij geklopt werd in een sprint à deux met Kevin Geniets. De tweede plaats in rit twee van de Tour du Limousin ging naar de vroege aanvaller Guerin, Andrea Vendrame werd derde. Baudin is ook de nieuwe leider in het algemeen klassement.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.