Alexander Kristoff opent Arctic Race of Norway met overwinning
Foto: Cor Vos
zondag 4 augustus 2024 om 18:36

Alexander Kristoff opent Arctic Race of Norway met overwinning

Alexander Kristoff heeft de openingsetappe van de Arctic Race of Norway gewonnen. De veteraan van Uno-X Mobility was de snelste in een massasprint, voor de Belgen Milan Fretin en Tom Van Asbroeck.

Op de dag van de olympische wegrit voor vrouwen begon ook de Arctic Race of Norway in Bodø. Er moest op de eerste dag 155,3 kilometer worden afgewerkt richting Rognan. De eerste negentig kilometer – met in het middenstuk opvallend genoeg een driemaal te verrijden rondje bij Løding – waren vlak. Daarna wachtten echter nog drie beklimmingen. De laatste daarvan is niet zo steil, maar wel behoorlijk lang: 8,6 kilometer aan 3,5%.

Pascal Eenkhoorn (Lotto Dstny), Mikel Retegi (Equipo Kern Pharma), Nathan Smith (Novo Nordisk), Kvalle Kvam (Coop-Repsol) en Jelle Johannink (TDT-Unibet) reden de hele dag vooruit, die laatste houdt daar zelfs de bergtrui aan over.

Uno-X Mobility nam echter het initiatief en nam niet alleen het vijftal tijdig terug, in de finale nam de thuisploeg ook zijn verantwoordelijkheid om andere aanvallen te controleren in het heuvelachtige slot. In de sprint met een uitgebreid peloton kon kopman Alexander Kristoff het vervolgens zonder pardon afwerken.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.