zaterdag 6 juli 2024 om 18:13

Alexander Kristoff reageert na Tour-etappe op overlijden André Drege: “Lijkt steeds meer voor te komen”

Video Kort na de achtste etappe van de Tour de France heeft Alexander Kristoff gereageerd op het overlijden van zijn landgenoot André Drege in de Tour of Austria. De 25-jarige Noor kwam ten val in de afdaling van de Großglockner en overleefde het niet. Na de achtste rit in de Tour werden de renners van Uno-X Mobility meteen ingelicht over het nieuws. “Dit is heel triest nieuws”, aldus Kristoff.

“Ik heb het net pas gehoord”, geeft de ervaren kopman van Uno-X aan. Kristoff reed louter in eigen land wedstrijden tegen Drege, zoals in de Ronde van Noorwegen en de Arctic Race of Norway. “Ik kende André een beetje, omdat ik met de nationale ploeg wel met hem gereden heb. Hij was een heel goede jongen en hij kende een goed seizoen. Hij was op weg om volgend jaar profwielrenner te worden… Het is verschrikkelijk nieuws.”

“Hij was een wat stillere jongen, maar in de koers was hij heel goed. Op UCI 2.2-niveau won hij al meerdere wedstrijden”, aldus Kristoff. “Het is echt ongelooflijk, maar deze dingen gebeuren en het lijkt steeds meer voor te komen. Helaas.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.