Alexey Lutsenko vertrekt na 12 jaar bij Astana: “Soms moet je uit je comfortzone”
Foto: Cor Vos
dinsdag 13 augustus 2024 om 11:31

Alexey Lutsenko vertrekt na 12 jaar bij Astana: “Soms moet je uit je comfortzone”

Alexey Lutsenko heeft een contract van twee jaar getekend bij ProTeam Israel-Premier Tech. Het wordt een gek gezicht om Lutsenko vanaf 2025 in een ander truitje te zien, want al sinds zijn profdebuut in 2013 rijdt de 31-jarige Kazak voor Astana Qazaqstan.

“Na twaalf geweldige jaren bij Astana ben ik op zoek naar de motivatie die ik nodig heb om nieuwe doelen te bereiken,” legt Lutensko uit in een persbericht van zijn nieuwe ploeg. “Soms moet je je comfortzone verlaten om iets nieuws te bereiken. Ik heb niets dan goede dingen te zeggen over mijn tijd bij Astana Qazaqstan, maar ik voel dat ik het potentieel heb om meer te doen in een nieuwe omgeving. Ik heb gezien hoe snel het team zich in korte tijd heeft ontwikkeld. Ik denk dat het in de toekomst alleen maar sterker zal worden. En als ik met het management praat, merk ik dat ze willen blijven groeien.”

Bij Astana won Lutsenko onder andere een Tourrit (2020), Vueltarit (2017), de Arctic Race of Norway (2019) en Tour of Oman (2018 en 2019), maar ook een zevende en achtste plaats in het eindklassement van de Tour kwamen op zijn palmares. “Mijn belangrijkste doelen zijn en blijven de klassiekers. Ik zie ook mijn potentieel in etappekoersen van een week, waar ik mee kan doen in het algemeen klassement.”

Lutsenko is pas de eerste grote aanwinst voor de Israëlische ploeg voor 2025. “Het seizoen 2024 was misschien wel een van onze beste tot nu toe en dat is het resultaat van onze wervingsstrategie in de afgelopen jaren,” zegt ploegmanager Kjell Carlström. “Wij geloven dat het aantrekken van Alexey weer een stap in de goede richting is. Hij is een bewezen winnaar, maar ook een uitstekende teamgenoot en iemand die bij de cultuur van het team zal passen. Hij heeft al een lange carrière achter de rug, maar hij is nog steeds maar 31 jaar oud en heeft nog veel te geven.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.