Almeida derde in eerste ‘superzware’ Vuelta-bergrit: “Ik hoop nog te verbeteren”
foto: Cor Vos
woensdag 21 augustus 2024 om 09:28

Almeida derde in eerste ‘superzware’ Vuelta-bergrit: “Ik hoop nog te verbeteren”

Gemengde gevoelens bij UAE Emirates na afloop van de vierde etappe van de Vuelta a España? De formatie uit het Midden-Oosten zag Adam Yates anderhalve minuut verliezen op ritwinnaar en nieuwe leider Primoz Roglic, maar de andere kopman van de ploeg – João Almeida – deed het wel uitstekend.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

De Portugees moest op de slotklim – de Pico Villuercas – wel alle zeilen bijzetten om de betere klimmers te volgen. Almeida wist echter op kenmerkende wijze zijn wagonnetje aan te haken en snelde uiteindelijk nog naar een derde plaats in de daguitslag, en bijbehorende bonificatieseconden. In het algemeen klassement staat hij nu tweede, op slechts acht seconden van Roglic.

“Het was echt een warme dag, misschien wel een van de warmste dagen in mijn carrière”, keek Almeida na afloop op de website van zijn ploeg terug op de eerste klimconfrontatie in deze Vuelta. “De ploeg heeft echt geweldig werk geleverd door ons constant te voorzien van water en ijs, waardoor we ons goed konden hydrateren.”

“Het team wist me daarna perfect af te zetten aan de voet van de laatste klim. Ik kon zo in de voorste posities beginnen aan de beklimming. Het was echt superzwaar en erg steil, maar ik kon mijn goede benen vinden en eindigde zo als derde in de etappe. Het is nu zaak om de goede lijn door te trekken. Ik hoop nog te verbeteren”, besluit de Portugees.

Dreun voor Yates
Terwijl Almeida zich uitstekend wist te handhaven, kreeg zijn ploeggenoot en mede-kopman Adam Yates een flinke tik te verwerken. De Brit bleek op de steile stroken van de slotklim niet in staat om zijn concurrenten te volgen, kwam slechts als 26ste binnen en verloor 1’29” op Roglic. In het algemeen klassement kijkt Yates nu tegen een achterstand aan van net geen twee minuten (1’56”) op de Sloveen.

AK

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.