Alpecin-Deceuninck lanceert nieuw ‘Merci Poupou’-tenue, Mathieu van der Poel krijgt speciale ‘regenboogtrui’
foto: Alpecin-Deceuninck
maandag 15 juli 2024 om 12:19

Alpecin-Deceuninck lanceert nieuw ‘Merci Poupou’-tenue, Mathieu van der Poel krijgt speciale ‘regenboogtrui’

Alpecin-Deceuninck heeft een nieuwe versie gelanceerd van het ‘Merci Poupou’-tenue. In 2021 en 2023 waren Mathieu van der Poel en co ook al te zien in een shirt met die naam, maar het tenue heeft (opnieuw) enkele wijzigingen ondergaan. De insteek blijft echter hetzelfde: een eerbetoon brengen aan Raymond Poulidor, de opa van Van der Poel, en geld ophalen voor het goede doel.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De renners van Alpecin-Deceuninck zullen het ‘Merci Poupou’-tenue dragen tijdens de tweede rustdag. Het shirt, dat geïnspireerd is op het geel-paarse shirt van Mercier (Poulidors voormalige team), krijgt dit jaar een denim look. Dit is in lijn met het reguliere Alpecin-Deceuninck-tenue van 2024. Voor Mathieu van der Poel is er nog een limited edition: de regenboogtrui van wereldkampioen Van der Poel heeft de Poupou-kleuren gekregen. Het shirt van Van der Poel is bovendien voorzien van een beeltenis van Raymond Poulidor en MVDP zelf.

Van het shirt werden slechts 50 (genummerd) exemplaren geproduceerd, waarbij 1/50 voor Mathieu van der Poel bestemd is en de rest – samen met de Merci Poupou Denim shirts van de andere renners – geveild zal worden. Het nummer 50 refereert naar het aantal Tour de France deelnames van Raymond Poulidor: 14 als renner, 36 als Tour-gezicht in de karavaan. Ook een speciale ‘Merci Poupou’-bril, in samenwerking met Oakley, wordt vandaag gedragen en daarna geveild.

foto: Alpecin-Deceuninck

Goede doelen
De opbrengsten van de veiling worden opnieuw geschonken aan verschillende verschillende organisaties die mogelijkheden bieden voor kinderen en jongvolwassenen om te bewegen (in de breedste zin van het woord), te revalideren na  ongevallen, en goede doelen zoals Kom op Tegen Kanker.

Naast het shirt is er ook opnieuw een aangepaste Merci Poupou fiets van Canyon, waarmee Mathieu van der Poel tijdens de rustdag op pad trekt. Deze fiets wordt net zoals vorig jaar geschonken aan het wielerprogramma Vive le Vélo, waar mensen mee kunnen doen aan een SMS-actie. Op die manier krijgt iedereen een kans om de fiets te winnen. De opbrengsten gaan naar Kom op Tegen Kanker.

foto: Alpecin-Deceuninck

Tot slot zijn er in de rand nog enkele acties. Zo wordt van het unieke shirt van Mathieu van der Poel de exemplaren 41/50 tot en met 50/50 geschonken aan organisaties en goede doelen, die zelf een inzamelingsactie op poten kunnen zetten. De replica’s van de Merci Poupou shirts worden verkocht via KALAS en er is ook een Merci Poupou casual t-shirt. Ook hiervan gaan de opbrengsten naar Merci Poupou.

foto: Alpecin-Deceuninck

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
15 juli 2024 12:55
Geeuw. Je zou denken dat dat die Poulidor-link-koe stilaan wel uitgemolken is...
15 juli 2024 15:17
Dit is natuurlijk een fantastisch initiatief. Om dit artikel nog maar even aan te halen:

Goede doelen
De opbrengsten van de veiling worden opnieuw geschonken aan verschillende verschillende organisaties die mogelijkheden bieden voor kinderen en jongvolwassenen om te bewegen (in de breedste zin van het woord), te revalideren na ongevallen, en goede doelen zoals Kom op Tegen Kanker.

Mensen die hier een kritische noot over kraken snappen het mijns inziens niet helemaal.
16 juli 2024 11:02
Ja, de zure bende van Morkhoven neemt dit initiatief natuurlijk volledig in functie van de goede doelen! Neen, het is zeker niet hun bedoeling om hier wat goedkope publiciteit mee te graaien en er snel-snel een goed doel aan te koppelen om er wat geloofwaardigheid aan mee te geven. Je moet wat natuurlijk als de populariteit van je kopman-botsauto zienderogen daalt. Maar eerlijk is eerlijk, die paar duizend euro voor KOTK is zeker mooi. Misschien kunnen de Roodhoofdjes de opbrengst nog persoonlijk verdubbelen!

Maar goed, mijn initiële opmerking ging over de zoveelste 'Poulidor is de opa van Mathieu'-actie. We weten het wel ondertussen.
    16 juli 2024 14:07
    Oei wat een zure reactie Beer. De afkeer en afgunst gutst er vanaf.
    16 juli 2024 14:11
    Nee hoor, gewoon een inhoudelijk sterk verhaal dat de bubbel doorprikt. Begrijp wel dat dit wat zuur voor je smaakt.
    16 juli 2024 15:20
    Ah dus dát is nou een voorbeeld van een inhoudelijk verhaal? Er vallen in 1x heleboel puzzelstukjes voor me op zijn plaats. Dank voor het duiden!
    16 juli 2024 15:28
    Blij dat ik je heb kunnen helpen om wat minder naïef te zijn!

Om te reageren moet je ingelogd zijn.