Alvarado ‘had niet de beste benen’ en reed dus tactisch naar zege op Heerderstrand
foto: Cor Vos (archief)
zaterdag 26 oktober 2024 om 14:55

Alvarado ‘had niet de beste benen’ en reed dus tactisch naar zege op Heerderstrand

Ceylin del Carmen Alvarado won zaterdag de Cyclocross Heerderstrand, maar dat was geen sinecure voor de renster van Fenix-Deceuninck. “Ik had niet de beste benen vandaag, en toen het aan het begin heel lang duurde dacht ik dat het een moeilijk verhaal ging worden”, vertelde de winnares na afloop in het flashinterview.

“Maar ik heb niet opgegeven”, ging Alvarado verder. In de openingsfase moest ze namelijk een flink gat dichtrijden op een groep met Inge van der Heijden, Laura Verdonschot en Manon Bakker. “Ik deed ook nog een fietswissel, want mijn banden waren toch iets te glad. Daarna had ik wel het vertrouwen dat ik het dicht ging rijden, en ik ben blij dat dat lukte.”

“In het wiel kon ik een beetje uitrusten, want ze lieten het tempo wat zakken. Dat was niet slecht voor mij, want zo kon ik wat bijkomen van een redelijke inspanning. Daarna wist ik dat ik mijn moment specifiek moest uitkiezen. […] Ik had wat rondes in het wiel gezeten en zo heb ik bepaald waar ik moest aangaan. […] Ik heb mijn inspanning niet te lang gemaakt, en hoopte dat ze zouden breken. Dat gebeurde gelukkig”, aldus Alvarado. “Het was ook heel erg warm, dat had ik niet zo warm verwacht.”

De tweede plaats op het Heerderstrand ging naar Inge van der Heijden, die een groot deel van de cross op kop reed. “Ik was goed gestart en probeerde meteen tempo te rijden. Helemaal in de zandpassages is het lastiger van achter en daardoor lukte het goed om de kop te nemen. Het zand lag er lastig bij, maar het was ook moeilijk om elkaar eraf te rijden.”

“Alleen toen Ceylin ging zat ik niet goed. Ik zat meteen op een gat en wist gelijk dat ik het niet meer dicht kreeg”, aldus Van der Heijden. “Vooraf is voor mij tweede het hoogst haalbare, zeker gezien de conditie van Ceylin. Ik heb er alles aan gedaan, maar Ceylin was de sterkte.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.