Ancien Matteo Trentin wint tactisch steekspel: “Had door dat het zo ging uitdraaien”
foto: Cor Vos
vrijdag 26 juli 2024 om 18:02

Ancien Matteo Trentin wint tactisch steekspel: “Had door dat het zo ging uitdraaien”

Een tactisch steekspel. Dat werd het vrijdag op de slotdag van Tour de Wallonie. Uiteindelijk was het Matteo Trentin die aan het langste eind trok en de Waalse rittenkoers op zijn naam schreef. “Het werd zeer spannend”, vertelde Trentin na afloop in het flashinterview.

Trentin begon de laatste etappe van de Tour de Wallonie met zes seconden voorsprong op Corbin Strong. De zege op de slotdag ging naar Samuel Watson, die zo ook de tien bonificatieseconden aan de streep nam. Strong sprintte iets later echter naar de tweede plaats, waardoor hij op gelijke hoogte met Trentin kwam. Trentin had over de hele ronde heen echter beter gescoord (de uitslagen van elke dag werden opgeteld) en stelde zo toch zijn eindwinst veilig.

Het klinkt misschien ingewikkeld, maar Trentin begreep het zelf maar al te goed. “Mijn ploeggenoten hebben het vandaag heel goed gedaan. Eerst wilden we de vroege vlucht laten wegrijden, maar dat ging uiteindelijk niet omdat Jimmy Janssens (die dicht stond in het klassement, red.) er ook bij zat. Daarna reed Watson weg, wat ook goed was. Ik had dan door dat het om de uitslagen in de ritten ging gaan.”

“Het was zeer spannend”, vertelde de snuggere Trentin nog. “Het is heel leuk om het eindklassement te winnen. Ik moet Strong ook wel feliciteren, want hij was erg sterk deze week.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.