Wielrenner André Drege (25) overleden na valpartij in afdaling tijdens Tour of Austria
zaterdag 6 juli 2024 om 16:27

Wielrenner André Drege (25) overleden na valpartij in afdaling tijdens Tour of Austria

De Noorse wielrenner André Drege is om het leven gekomen aan de gevolgen van een valpartij in de Tour of Austria. Hij overleed op 25-jarige leeftijd. Drege kwam uit voor het continentale team van Coop-Repsol.

Drege zat in de kopgroep van de dag in de Tour of Austria en kwam met voorsprong over de hoogste klim van de dag, de Hochtor. Hij kwam in de afdaling van de beroemde beklimming van de Großglockner ten val en liep daarbij dodelijke verwondingen op. Medische hulp kon het leven van Drege niet meer redden.

Tijdens de etappe was er nog geen nieuws over de situatie van Drege. Filippo Ganna won uiteindelijk de rit, voor klassementsleider Diego Ulissi, maar de podiumceremonie werd wel geschrapt. Het is nog niet duidelijk of de slotrit van de Tour of Austria (UCI 2.1) op zondag nog verreden gaat worden na het trieste nieuws over het overlijden van Drege.

In een statement heeft zijn ploeg Coop-Repsol gereageerd op het tragische nieuws: “We zijn kapot van het nieuws over het tragische overlijden van André Drege. Onze gedachten en gebeden zijn bij André’s familie en dierbaren in deze ongelooflijk moeilijke tijd. De familie van André heeft om privacy gevraagd terwijl ze rouwen om het verlies, en we vragen vriendelijk dat hun wensen worden gerespecteerd.”

De 25-jarige Drege, die bezig was aan het beste seizoen uit zijn carrière, werd onlangs nog gelinkt aan een overstap naar het WorldTeam van Jayco AlUla.

Op sociale media delen veel profploegen en organisaties hun condoleances en medeleven met de nabestaanden van Drege en met zijn collega’s binnen het team van Coop-Repsol. In de Tour de France is met Uno-X Mobility een Noorse ploeg actief; de renners van dat team werden na de Tour-finish door de organisatie direct naar de ploegbus geleid om nieuws over Drege te horen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.