Angelo Van den Bossche keert terug bij Pauwels Sauzen-Bingoal
foto: Geofco-Doltcini Materiel Velo.com
dinsdag 11 oktober 2022 om 18:36

Angelo Van den Bossche keert terug bij Pauwels Sauzen-Bingoal

Angelo Van den Bossche zal vanaf 1 januari 2023 uitkomen voor Pauwels Sauzen-Bingoal. De 25-jarige Hammenaar keert daarmee terug op het oude nest, aangezien hij in het verleden ook al reed voor de ploeg.

Van den Bossche komt nu nog uit voor Geofco-Doltcini Materiel Velo.com. Voor de wegcoureur is het overigens pas zijn tweede jaar op continentaal niveau. “Voordien was ik actief bij elite zonder contract- en belofteploegen. Na een seizoen met goeie prestaties in Ardense koersen was het voor mij heel simpel: ofwel was het tijd voor een stap hogerop, ofwel zou ik stoppen”, liet hij in juni weten in gesprek met WielerFlits.

“Eind november 2021 kwam het verlossende telefoontje van Geoffrey Coupé”, aldus Van den Bossche, die geen fulltime prof is. “Ik werk in de farmaceutische sector, in een ploegensysteem. Ideaal voor een coureur, want als je shift stopt om 14 uur kan je nog een uur of twee, drie trainen. En omgekeerd, als je na de middag begint met werken, kan je daarvoor een mooie training doen.”

In het nieuwe jaar zal hij dus uitkomen voor de wegploeg van Pauwels Sauzen-Bingoal.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.