Antonio Tiberi verrast na heroveren van de witte trui: “Maar er staan nog veel kanshebbers kort”
foto: Cor Vos
zaterdag 24 augustus 2024 om 12:38

Antonio Tiberi verrast na heroveren van de witte trui: “Maar er staan nog veel kanshebbers kort”

Antonio Tiberi heeft in de zevende etappe van de Vuelta España de witte trui na één dag alweer herovert. Op de enige klim van de dag, de Alto del 14%, moest de drager van de witte trui Florian Lipowitz de andere klassementsmannen laten gaan. Hij verloor tijd en zakte naar de derde plek in het jongerenklassement. De top-3 verschilt na zeven ritten slechts zes tellen.

“Ik had niet verwacht dat ik de witte trui nog een keer zou dragen”, gaf Tiberi toe na de finish. “Ik zag Lipowitz werken voor Primoz en ik dacht dat hij misschien het contact zou kunnen verliezen in de laatste kilometer van de klim, omdat dat het moeilijkste stuk was. Het tempo was echt zwaar. Ik dacht vandaag niet aan de  witte trui. Ik hoopte hem zaterdag misschien te kunnen pakken, maar om hem nu al te hebben is heel mooi.”

De verschillen in het jongerenklassement zijn na zeven ritten nog minimaal. De top-3 verschilt slechts zes seconden van elkaar en ook Mattias Skjelmose (+20s), Isaac del Toro (+48s) en Carlos Rodríguez (+53s) zijn niet ver. “Van Eetvelt mikt zeker op de witte trui en is zeer sterk. Er zitten nog maar drie seconden tussen ons en de Vuelta is nog lang. Er staan ​​ons nog vele beklimmingen te wachten. We zullen zien”, concludeerde de Italiaan van Bahrain-Victorious.
RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.