Arnaud De Lie (3e) kan niet voluit sprinten: “Maar ik ben hier echt blij mee”
Arnaud De Lie (links) komt in Turijn als derde over de streep - foto: Cor Vos
maandag 1 juli 2024 om 18:01

Arnaud De Lie (3e) kan niet voluit sprinten: “Maar ik ben hier echt blij mee”

Arnaud De Lie kwam maandag in zijn eerste Toursprint als derde over de finish. De Belgische kampioen raakte in de laatste honderden meters ietwat ingesloten en kon zo niet voluit sprinten, maar van teleurstelling na afloop was geen sprake.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Dit was mijn eerste massasprint in de Tour de France en het was speciaal”, zo reageerde De Lie na afloop in gesprek met Het Nieuwsblad. “De ploeg heeft goed werk geleverd en uiteindelijk word ik derde. Of ik tevreden ben met die derde plaats? Sowieso. Ik ben hier echt blij mee. De Tour is nog lang en er komen nog mogelijkheden aan. Ik voelde me alleszins supergoed.”

De Lie eindigde dus als derde in zijn eerste massasprint in de Tour, maar er had wellicht meer ingezeten voor de 22-jarige Waal. In de laatste honderden meters raakte hij namelijk ingesloten, net op het moment dat hij wilde aangaan. Op minder dan 100 meter van de streep kon De Lie vrij sprinten, maar ritwinnaar Biniam Girmay en Fernando Gaviria remonteren zat er niet meer in.

De Lie wist zich in de laatste chaotische kilometers in Turijn goed te handhaven. Van de valpartij van topfavoriet Jasper Philipsen in de voorlaatste kilometer, kreeg hij niets mee. “Het is de Tour. Iedereen wil winnen en dus moet je risico’s nemen. En soms leidt dat dan tot een valpartij. Ik hoop dat iedereen die betrokken was oké is”, aldus De Lie.

Geplaatst als onderdeel van: Tour 2024: Dit zeiden de andere hoofdrolspelers na de vijfde etappe

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.