Arnaud De Lie kan leven met zijn vierde plek in Saint-Vulbas: “Cavendish is gewoon een legend”
foto: Cor Vos
woensdag 3 juli 2024 om 18:27

Arnaud De Lie kan leven met zijn vierde plek in Saint-Vulbas: “Cavendish is gewoon een legend”

Arnaud De Lie is in de historische vijfde etappe van de Tour de France van 2024 op de vierde plek geëindigd. De Belg kijkt met tevredenheid terug naar zijn prestatie in de sprint, die met tegenwind werd verreden. Na afloop kan hij enkel zijn petje afdoen voor de winnaar van de dag.

“Het was echt nog meer hectiek dan de vorige keer door de tegenwind”, blikt De Lie terug op zijn sprint in gesprek met Sporza. “Het was niet super snel. Een vierde plek ben ik super blij mee.” Vooraf werd er gesproken over het gevaar, waar de bocht in de laatste halve kilometer voor zou kunnen zorgen. “Het was niet echt de bocht, die het hectisch maakte. Iedereen was nog fris vanuit het wiel, want de tegenwind drukte de snelheid. Na de bocht is het nog 200 meter en dan de sprint. Ik kan tevreden zijn.”

Voor De Lie is het wennen dat op dit grote podium er zoveel kanshebbers zijn in de sprint. In een sprintersveld met mannen als Philipsen, Pedersen, Groenewegen, Jakobsen en nog vele andere is het geen gegeven om in de top-10 te eindigen. “Er kunnen hier zeker tien man winnen. Er is gewoon zoveel kwaliteit in de sprint. Als je de top-10 van vandaag ook ziet, die is erg mooi.”

Ten slotte heeft de Belg ook enkele goede woorden over voor de winnaar van de dag, Mark Cavendish. “Ja, Mark is een goede gast. In de Ronde van Zwitserland had hij het elke dag lastig. Vandaag wint hij. Het is gewoon een legend en een zeer sympathieke gast.” De Brit boekt zijn recordzege op zijn 39e. Of De Lie ook zo lang doorgaat? “De toekomst gaat het uitwijzen”, lacht hij.

Geplaatst als onderdeel van: Tour 2024: Dit zeiden de renners na de tijdrit

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.