Arnaud De Lie sprint in Binche naar zevende seizoenszege: “Al had ik geen goede benen”
foto: Cor Vos
dinsdag 1 oktober 2024 om 17:25

Arnaud De Lie sprint in Binche naar zevende seizoenszege: “Al had ik geen goede benen”

Arnaud De Lie kende enkele moeilijke weken, maar boekte dinsdag een meer dan welkome overwinning. In Binche-Chimay-Binche rekende hij in een sprint op de macht af met onder meer Biniam Girmay en Jasper Philipsen. “In het eerste koersuur voelde ik me nog echt slecht”, vertelde De Lie na afloop in een flashinterview.

“Ik had vandaag geen goede benen”, begint de kampioen van België zijn verhaal. “Pas na drie uur kwam ik er een beetje door. We hebben de wedstrijd met de ploeg wel zeer goed gecontroleerd. In de finale zat ik eerst in het wiel van Tim Merlier en daarna dat van Jasper Philipsen. Ik wachtte op het moment dat Danny van Poppel zou wegsturen en ging vervolgens naar het wiel van Philipsen. Ik heb mijn sprint goed getimed.”

De Lie wist zo nog op tijd Philipsen te remonteren en zijn zevende zege van 2024 te boeken. “Ik ben blij met deze zege, want het is mijn eerste overwinning in Wallonië als Belgisch kampioen. Deze wedstrijd is toch wel belangrijk, ook voor de sponsor. Het was een lastige koers, aangezien er een stevige wind stond. Het bleek alleen net niet genoeg voor waaiers. We reden wel de hele tijd goed van voren, maar er gebeurde uiteindelijk niks.”

De Lie legt iedereen het zwijgen op – foto: Cor Vos

Voor De Lie is Binche-Chimay-Binche alweer de 26ste profzege uit zijn nog jonge carrière, maar toch is het niet zomaar een overwinning. De renner van Lotto Dstny heeft namelijk een mindere periode achter de rug. “Vorige week ben ik ziek geweest en had ik ook niet echt het goede gevoel. Ik heb de afgelopen dagen nog wel hard getraind, ook in de regen, en dan zie je dat het zijn vruchten afwerpt.”

“Soms heb je goede en minder goede momenten”, vervolgt De Lie. “Dit is weer een goed moment. Het is vooral op mentaal vlak belangrijk om de laatste koersen van het seizoen goed door te komen.” We zien de machtssprinter dit seizoen nog in actie in de Sparkassen Münsterland Giro (3 oktober) en Parijs-Tours (6 oktober).

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.