Arnaud De Lie wint eerste eindklassement in carrière: “Geluk dat ik trui op één seconde behoud”
foto: Cor Vos (archief)
maandag 19 augustus 2024 om 07:55

Arnaud De Lie wint eerste eindklassement in carrière: “Geluk dat ik trui op één seconde behoud”

Arnaud De Lie heeft met de overwinning Ronde van Denemarken zijn eerste eindklassement gewonnen. De Waalse stier van Lotto-Dstny bleef runner-up Magnus Cort Nielsen één seconde voor. “Ik heb hier geen etappe gewonnen, maar belangrijker is dat ik naar huis ga met de eindoverwinning”, communiceerde de Belgisch kampioen via de ploegsite.

“Het is een geweldig gevoel om mijn eerste eindzege te pakken. Het was een doel om hier te komen en een rol te spelen in het algemeen klassement, om de overwinning te pakken is gewoon geweldig”, opent De Lie het bericht. Ondanks dat de snelle Belg geen rol kon spelen in de sprint van de slotetappe, behield hij dus wel zijn leiding in het klassement. Al scheelde het bijzonder weinig.

“In de sprint zat ik te ver naar achteren, we zaten met het team rond de 20e positie, wat te ver was. Als je te ver zit in de laatste bocht, is het gewoon onmogelijk om terug naar voren te komen. Ik heb geluk dat Magnus Cort derde werd waardoor ik de trui met één seconde behoud”, laat De Lie weten. Als zijn Deense concurrent één positie hoger was geëindigd in de daguitslag, had hij door bonificatieseconden de leiding in het klassement overgenomen.

Ondanks dat De Lie geen etappe wist te winnen – hij stond wel drie keer op het podium in de daguitslag – is de Scandinavische rittenkoers meer dan geslaagd voor de jonge Waal. “Ik heb hier geen etappe gewonnen, maar belangrijker is dat ik naar huis ga met de eindoverwinning. De fans en het publiek deze week waren fantastisch. Alle mensen langs de wegen in de lokale ronde gaven veel energie”, sluit hij af.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.