Arnaud Démare na declassering: “Motiveert me alleen nog maar meer”
foto: Cor Vos
donderdag 11 juli 2024 om 19:46

Arnaud Démare na declassering: “Motiveert me alleen nog maar meer”

Arnaud Démare deed in Villeneuve-Sur-Lot zijn voorlopig beste sprint van deze Tour. De Fransman hinderde daarbij echter wel Wout van Aert en werd daardoor teruggezet in de uitslag: van plek 3 naar plek 67. Op de site van Arkéa-B&B Hotels heeft Démare inmiddels gereageerd. Hij zegt dat de declassering hem alleen nog maar meer motivatie oplevert voor de volgende sprints.

“Ik wil gewoon het positieve onthouden”, begint de sprinter. “Ik onthoud de sprint die ik vandaag heb gereden na uitstekend werk van mijn trein en in het bijzonder Dan McLay. Ik ging van ver aan, want daar hou ik van en ik geloofde in de overwinning. Deze sprint was goed voor de moraal, vandaag hebben we als team onze draai gevonden.”

Démare kwam dus als derde over de streep, maar hij had de deur te bruusk dichtgegooid voor Van Aert, oordeelde de jury. “Wat mij is overkomen, motiveert me alleen nog maar meer voor de volgende etappes in deze Tour die kunnen eindigen in een massasprint”, aldus de 32-jarige renner. “Er is een goede flow ontstaan bij Arkéa-B&B Hotels. We zullen op deze manier door blijven gaan en er alles aan doen om te blijven schitteren.”

Ledanois: “Een heel mooie sprint”
Yvon Ledanois, ploegleider bij Arkéa-B&B Hotels, wil niet zeggen of het wel of niet terecht is dat Démare is teruggezet in de uitslag. “Ik ben niet de persoon om een oordeel te vellen over de declassering. Naar mijn mening reed Démare een heel mooie sprint. Vervolgens nemen mensen naar eer en geweten een beslissing.”

Geplaatst als onderdeel van: Tour 2024: Zo blikken verschillende Belgen en Nederlanders terug op hun drieweekse

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.