Arnaud Démare opent Tour de l’Eurométropole met sprintzege
donderdag 2 oktober 2014 om 16:58

Arnaud Démare opent Tour de l’Eurométropole met sprintzege

Arnaud Démare heeft in de Tour de l’Eurométropole de openingsetappe gewonnen. De renner van FDJ.fr was in een 191 kilometer lange rit van La Louvière naar Kortrijk de snelste renner in de massasprint. Hij versloeg zijn landgenoot Adrien Petit (Cofidis) en de Belg Jens Keukeleire (Orica GreenEDGE). Danny van Poppel (Trek) eindigde op een vijfde plaats als beste Nederlander.

Niki Terpstra (Omega Pharma – Quick-Step) was op de openingsdag onderweg betrokken bij de vlucht van de dag. Samen met de Nieuw-Zeelander Jack Bauer (Garmin Sharp), de Fransman Angelo Tulik (Team Europcar) en de Belgen Jan Ghyselinck (Wanty-Groupe Gobert) en Tom Dernies (Wallonie-Bruxelles) kreeg hij een vrijgeleide van het peloton. De vijf reden een maximale voorsprong van ongeveer vier minuten bij elkaar.

Met nog 42 kilometer te gaan lieten Tulik en Dernies hun medevluchters achter zich. Nadat Tulik ten val kwam, moest zijn medevluchter solo verder. De moedige Dernies probeerde het nog even alleen, maar zag zijn aanval vroegtijdig stranden.

Een poging van Edward Theuns (Topsport Vlaanderen-Baloise) in de slotfase kon evenmin een massasprint voorkomen. Ook Dylan van Baarle (Garmin Sharp) probeerde het, maar de winnaar van de Ronde van Groot-Brittannië werd op vijf kilometer van het einde gegrepen door het peloton.

In de massasprint kwam Démare als eerste over de finish. Hij vertrekt morgen als eerste leider aan de Belgische rittenkoers die voorheen bekend stond als het Circuit Franco Belge. De Tour de l’Eurométropole duurt nog tot en met zondag.

Tour de l’Eurométropole 2014 (2.1)
Uitslag etappe 1: La Louvière – Kortrijk (191km)

1. flag-fr Arnaud Démare (FDJ.fr)
2. flag-fr Adrien Petit (Cofidis)
3. flag-be Jens Keukeleire (Orica GreenEDGE)
4. flag-us Tyler Farrar (Garmin Sharp)
5. flag-nl Danny van Poppel (Trek Factory Racing)
6. flag-be Jonas Van Genechten (Lotto-Belisol)
7. flag-be Roy Jans (Wanty Groupe Gobert)
8. flag-dk Matti Breschel (Tinkoff – Saxo)
9. flag-fr Mickaël Delage (FDJ.fr)
10. flag-no Sondre Holst Enger (Iam Cycling)
Uitslag etappe 1

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.