Arne Baers verlaat kamp-Wellens voor Lotto Dstny: “Gaan we misschien spijt van krijgen”
Foto: Cor Vos
Niels Bastiaens
maandag 1 januari 2024 om 19:30

Arne Baers verlaat kamp-Wellens voor Lotto Dstny: “Gaan we misschien spijt van krijgen”

Interview Crosser Arne Baers kon niet rekenen op een profcontract bij Circus-ReUz-Tormans, maar heeft inmiddels een nieuwe bestemming beet. De 21-jarige Baers gaat bij het Lotto Dstny Development Team meer op de weg rijden, in combinatie met de cross. “Voor ons was het net niet goed genoeg om prof te worden”, legt ploegleider Bart Wellens uit.

“Arne was einde contract bij ons. We hadden van in het begin tegen hem gezegd dat hij de kans kreeg om zijn belofteperiode bij ons af te werken. Maar nu zit zijn overeenkomst erop. Hij is momenteel de vijfde of zesde Belg in de cross, maar met mannen in dezelfde lichting als Emiel Verstrynge en Jente Michels is het niet zo simpel om jezelf te profileren. Hij is zo wat rapper uit beeld verdwenen, dat is in zijn nadeel geweest.”

Maar dat wil niet zeggen dat Wellens niet in Baers gelooft. “We zijn er van overtuigd dat veel potentieel heeft. Vooral op de weg heeft hij goede dingen laten zien. In het crossen is hij misschien wat beperkt, maar in zijn leeftijdscategorie zit hij bij de beteren. Bij Baloise Trek Lions zit Ward Huybs in hetzelfde schuitje, en die doet het de laatste dagen en weken zelfs nog wat beter dan Arne. Het is moeilijk om prof te worden, dat moet je verdienen. Hij zal dat zelf ook wel beseffen, maar voor ons was het net niet goed genoeg.”

‘Blij dat hij naar Lotto Dstny kon’
Baers deed het deze crosswinter niet onaardig. Hij won de Urban Cross voor beloften, en bij de elites haalde hij twee keer de WB-selectie. Dat resulteerde in een veertiende plek in Val di Sole. “We gaan nog van Arne horen, en dan hebben wij misschien spijt dat we hem hebben laten gaan. Ik had hem graag nog een zomer op de weg in onze ploeg gezien, maar dat is van hogere hand beslist. Ik denk dat hij het heel goed gaat doen op de weg, dus ben ik blij dat hij de kans krijgt bij Lotto Dstny.”

“Daar zal hij vermoedelijk beide disciplines kunnen combineren”, legt Wellens uit. “Dat is ook het beste voor hem. Arne is op de weg misschien niet de grote superkampioen, maar wel een echte teamspeler waar je altijd op kunt bouwen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.