Arne Marit tankt vertrouwen in derde Vuelta-rit: “Het doel is nu een podiumplaats”
foto: Cor Vos
maandag 19 augustus 2024 om 18:43

Arne Marit tankt vertrouwen in derde Vuelta-rit: “Het doel is nu een podiumplaats”

Arne Marit sprintte tijdens de derde etappe van de Vuelta a España naar een vierde plaats. Het gaf de Belgische spurter vertrouwen in zijn kunnen, nadat hij lang terug moest komen van een breuk die hij opliep in de Scheldeprijs. “Ik dacht op veel momenten in dit seizoen dat ik in de goede vorm was, maar op het einde kwam ik dan toch vijf procent tekort.”

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!
“Het gevoel is veel beter dan gisteren. Tijdens de tweede etappe was ik er wel, maar kwam ik niet aan sprinten toe. Vandaag geeft de bevestiging dat ik mee kan met de beste sprinters ter wereld die hier aanwezig zijn”, opent Marit het interview met Eurosport na afloop.

“Het is niet dat ik hiervoor twijfelde, maar de laatste tijd ging het niet zoals ik wilde. Ik moest terugkomen van een breuk die ik opliep tijdens de Scheldeprijs, het duurde me erg lang voordat ik terug was om weer te kunnen koersen en competitief te zijn met de beste renners ter wereld.” Marit was na zijn blessure al wel weer actief in bijvoorbeeld de Ronde van Zwitserland, maar merkte dat hij de goede vorm mistte.

Marit kwam hard ten val tijdens de Scheldeprijs – foto: Cor Vos

“Ik dacht op veel momenten in dit seizoen dat ik in de goede vorm was, maar op het einde kwam ik dan toch vijf procent tekort. Voor de Vuelta kon ik mijzelf op de best mogelijke manier voorbereiden met een hoogtestage. De prestatie van vandaag geeft me vertrouwen voor de nog komende sprintritten”, gaat hij verder.

Toch blijft de sprinter van Intermarché-Wanty bescheiden. “Ik zou niet meteen zeggen dat ik er een kan winnen, maar om dichtbij het podium te komen is al een grote prestatie in mijn progressie als sprinter. We gaan het dag per dag bekijken. Een overwinning zal fantastisch zijn, maar het doel is nu een podium in de Vuelta”, sluit hij af.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.